ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οι πωλητές τον χαβά τους...

15:43 - 09 Δεκ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Διακυμάνσεις και κίνδυνος για νέα χαμηλά.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να χαιρετίζουν, έπειτα από αρκετή... σκέψη τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, το Χ.Α. υποδέχεται το αποτέλεσμα με μεγάλη επιφυλακτικότητα. Εκείνο που “αρέσει” στα χρηματιστήρια είναι η μετατροπή του Μόνιμου Μηχανισμιού Στήριξης σε τράπεζα, ο οποίος σε βλάθος χρόνου θα “προικοδοτηθεί” με κεφάλαια που θα αγγίζουν τα 2,5 τρισ. Ευρώ.

Οι επενδυτές στην Αθήνα έχουν στην άκρη του μυαλού τους ότι η απόφαση αυτή δεν θα εφαρμοστεί άμεσα και πως θα πάρει αρκετό χρόνο, ενώ η Ελλάδα θα κινείται μεταξύ χρεοκοπίας και διάσωσης. Πάντως, η Deutsche Bank μεταφέρει την άποψη των αγορών ότι έχει προεξοφληθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν και ο ίδιος ο οίκος δεν ενστερνίζεται την άποψη αυτή.

 

Οι συναλλαγές στο Χ.Α. παραμένουν υποτονικές, λίγο πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, στις 672 μονάδες (υψηλό ημέρας οι 680). Πιέσεις έχουν βγει στη MIG και την Marfin Popular, ενώ απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι μετοχές των Coca Cola και Τιτάν. Αρνητικό πρόσημο για την Motor Oil, την Εθνική, την Βιοχάλκο, τα ΕΛΠΕ και τον ΟΤΕ. Κέρδη για τον ΟΠΑΠ παρά την υποβάθμιση από την BofA/Merrill Lynch, ενώ συνεχίζει ανοδικά η Ελλάκτωρ. Σε θετικό πρόσημο πέρασαν οι μετοχές της Alpha και της Eurobank. Έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΥΔΑΠ, αν και έχει ανακοπεί η ορμή των περασμένων ημερών και ΕΥΑΘ.

Στ.Κ.Χαρίτος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 09 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.