ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α: "Μία από τα ίδια" βλέπουν οι αναλυτές

10:44 - 12 Δεκ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις με Τρόικα και ομολογιούχους η εγχώρια αγορά.
Εκτός του θετικού κλίματος που η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής καλλιέργησε στις διεθνείς αγορές βρέθηκε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν αν οι ευρωπαϊκές αποφάσεις ήταν ευνοϊκές για την ελληνική οικονομία και αν θα προωθήσουν την δημοσιονομική εξυγίανση και την πρόωθηση διαρθρωτικών μέτρων. Ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 675,8 μονάδες με απώλειες 0,22%, ενώ ο τζίρος βρέθηκε σε χαμηλό 14 ετών στα 26,3 εκατ. ευρώ. Σε εβδομαδιαία βάση η εικόνα της αγοράς ήταν απογοητευτική, καταγράφοντας απώλειες 2,15% και από την αρχή του χρόνου 52,20%.

Πτώση 10% για την MIG, 2,35% για τα ΕΛΠΕ, 1,94% για την Κύπρου, 1,89% για την Motor Oil, 1,86% για την Jumbo, 1,63% για τον Τιτάνα και 1,62% για την Εθνική. Από τον 20άρη ξεχώρισε το +3,48% της Ελλάκτωρ, το 1,44% της Coca Cola, η άνοδος πάνω από 1% του ΟΠΑΠ, παρά την υποβάθμιση από την Bank of America/Merrill Lynch, το 2,61% της Alpha και το θετικό πρόσημο των ΔΕΗ, Μυτιληναίου. Έβδομη συνεχόμενη αντίδραση για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, με την τελευταία να ενισχύεται πάνω από 5%. Κέρδη πάνω από 25 κατέγραψε και η ΜΕΤΚΑ.

Σήμερα μάλιστα και με την "απόβαση" των ελεγκτών της Τρόικας, αλλά και του επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ εγκαινιάζεται νέος γύρος διαβουλεύσεων για τα λήψη μέτρων που θα καλύψουν τις δημοσιονομικές αποκλίσεις και οδηγήσουν στο επιθυμητό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2012, ενώ σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI.

Eurobank
Απουσιάζει ο καταλύτης που "τραβήξει" την εγχώρια αγορά.

Marfin
Δεν προβλέπεται αλλαγή στο επενδυτικό συναίσθημα, η αγορά αναμένεται να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.