ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με φόρα η Wall, βαρίδι οι τράπεζες για την Ευρώπη

17:45 - 16 Δεκ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Στο 1,304 το ευρώ.
Με φορά από τα χθεσινά κέρδη ξεκίνησε τη σημερινή της συνεδρίαση η Wall καθώς η σταθερή πορεία των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο επιβεβαιώνει τις διακηρύξεις της Fed για συγκράτηση του πληθωρισμου. Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίαση μετά από την υποβάθμιση των αξιολογήσεων των: Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Barclays, Deutsche Bank, BNP Paribas, Credit Suisse, Societe Generale.

Ο Dow κερδίζει 0,75% στις 11.958 μονάδες, ο Nasdaq σκαρφαλώνει κατά 1,56% στις 2.581 μονάδες ενώ ο S&P σημειώνει κέρδη 1,16% στις 1.230 μονάδες.

Από την άλλη πό υποτονικούς ρυθμούς εκτυλίσσεται η συνεδρίαση στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τις αγορές επιφυλακτικές καθώς φήμες για επικείμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης ΑΑΑ της Γαλλίας κάνουν και σήμερα τον κύκλο των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Τα σενάρια περί διάσπασης της Ευρωζώνης, η υψηλή κερδοσκοπία που παρατηρείται στην ευρωπεριφέρεια, καθώς και τα ακριβά επιτόκια των ιταλικών και ισπανικών δημοπρασιών προκαλούν αναστάτωση στα διεθνή χρηματιστήρια, τη στιγμή που οι αποφάσεις της Συνόδου της 9ης Δεκεμβρίου φάνηκαν ανούσιεςε για την καταπολέμηση της ευρωπαικής κρίσης, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

υγκεκριμένα, στα ταμπλό, άνοδος 0,14% για το ftse στο Λονδίνο στις 5409 μονάδες, πτώση κατά 0,71% για τον cac στο Παρίσι και απώλειες κατά 0,33% στις 5712 μονάδες για τον dax στη Φρανκφούρτη.

Την άνοδο κρατούν σήμερα οι μεταλλευτικές και οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ ισχυρές είναι οι πιέσεις στις τράπεζες, ύστερα από την υποβάθμιση ευρωπαικών και αμερικανικών τραπεζών από τον οίκο Fitch και 10 ισπανικών από τον οίκο S&P.


Τελευταία τροποποίηση στις 18:42 - 16 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.