ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άτακτη υποχώρηση τραπεζών στο Χ.Α.

16:11 - 09 Ιαν 2012 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, flat τα futures στη Wall.

Με την πτώση του τραπεζικού δείκτη να ξεπερνάει το 5%, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση μέσα στο 2012 με απώλειες. Και μάλιστα μεγάλες, άνω του 1,2%, στα επίπεδα των 639 μονάδων. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα χαμηλές, μόλις στα 12,4 εκατ. ευρώ και σε μεγάλο βαθμό αφορούν τα τραπεζικά χαρτιά, αφού οι επενδυτές ενόψει Blackrock και PSI επιθυμούν να μην έχουν μεγάλη έκθεση.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρου υποχωρεί σχεδόν κατά 6% με 2 εκατ. τεμάχια, η Alpha, η Marfin Popular και Τ.Τ. πάνω από 5%, Eurobank, Eθνική και Πειραιώς πάνω από 4%. Στην ΕΤΕ έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 3 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να υποχωρεί στο 1,38 ευρώ. Χωρίς αξιόλογες συναλλαγές υποχωρεί η Alpha, με 1,3 εκατ. τεμάχια, με 1,055 εκατ. η MPB και με μόλις 742 χιλιάδες η Eurobank. Αντίδραση έχει βγει μόνο από την Coca Cola και τον ΟΤΕ.

 

 

Aπό την μεγάλη κεφαλαιοποίηση μόνο έξι μετοχές ενισχύονται εκτός του ΟΤΕ και της CCHB, οι Φουρλής, Trastor, ΕΥΑΘ και Πλαστικά Κρήτης.

 

 

Αγορές

 

Μεικτές τάσεις παρατηρούνται αυτή την ώρα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές που έχουν στραμμένο το βλέμμα στο Βερολίνο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί. Ήδη πάντως ανησυχία έχει προκαλέσει έρευνα της γερμανικής Die Welt όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 οικονομολόγων από ισάριθμες τράπεζες η ατμομηχανή της οικονομίας της Ευρωζώνη εμφανίζεται να βρίσκεται ήδη από τα τέλη του 2011 σε ύφεση, τάση που αναμένεται να κορυφωθεί στο τρίμηνο του 2012.

 

Ο FTSE υποχωρεί 0,06% στις 5.646 μονάδες, ο CAC κερδίζει 1 μονάδα στις 3.138 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 0,17% στις 6.048 μονάδες.

 

Την ίδια ώρα, ο κατήφορος της Unicredit παραμένει καθώς σήμερα ξεκίνησε η διάθεση των νέων μετοχών της τράπεζας συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, οι οποίες προσφέρθηκαν με discount 43%. Η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί κατά 42% στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.