ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές, κατοχύρωση κερδών στη Σαγκάη

10:00 - 18 Ιαν 2012 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη για τη Wall.
Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας σταθεροποιητικές τάσεις μετά την έκρηξη του χθεσινού ράλι. Οι επενδυτές τήρησαν επιφυλακτική στάση απέναντι στις εξελίξεις που αναμένονται λίαν προσεχώς στο ευρωπαϊκό μέτωπο.

Ο Nikkei στο Τόκυο σκαρφάλωσε 0,98%, ο Kospi στη Ν.Κορέα παρέμεινε αμετάβλητος, μικρή άνοδο κατά 0,06% σημείωσε ο αυστραλιανός S&P, οριακή πτώση για τον Hang Seng στο Τόκυο, ενώ την χθεσινή έκρηξη με άνοδο 4% στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ακολούθησε η υποχώρηση 1,5%.

Mε τους traders να επιστρέφουν στις θέσεις τους και με τις μετοχές των Wells Fargo και Citigroup να συσσωρεύουν όλο το επενδυτικό ενδιαφέρον, υψηλή κερδοφορία σημειώθηκε στις χθεσινές συναλλαγές του αμερικάνικου χρηματιστηρίου, καθώς ώθηση στους δείκτες έδωσαν τα θετικά μάκρο στοιχεία τόσο για την κινέζικη οικονομία όσο για τον αμερικάνικο μεταποιητικό κλάδο.

Ειδικότερα, στη Wall, άνοδος 0,48% στις 12.482 μονάδες για τον Dow Jones, κέρδη της τάξεως του 0,36% στις 1.294 μονάδες για τον S&P 500 και 0,64% στις 2.728 μονάδες για τον Nasdaq.

Αξιοσημείωτη ήταν η πτώση της Citigroup η οποία φτάνει στο -6%, ενώ καλύτερη είναι η αντίδραση της Wells Fargo η οποία κέρδισε +1,5%, μετά την αύξηση μεν, αλλά μικρότερη του αναμενομένου, στην κερδοφορία του δ' 3μηνου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.