ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες με το βλέμμα στις Βρυξέλλες για τις ευρωαγορές

12:25 - 30 Ιαν 2012 | Σχόλια Αγοράς
Στο 1,3129 δολ. το ευρώ. Απώλειες στις ασιατικές αγορές.
Υποχωρούν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμα, καθώς το επενδυτικό βλέμμα είναι στραμμένο στην "επεισοδιακή" Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, που θα διεξαχθεί μετ'εμποδίων απόρροια της σύμπτωσης με την πρώτη γενική απεργία στο Βέλγιο τα τελευταία 20 χρόνια. Οι επενδυτές αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο αλλά και τον υπό εξέταση για αύξηση των πυρομαχικών ESM. Έτσι, βαρίδι για την ώρα αποτελούν οι τράπεζες, τη στιγμή που μπορεί επισήμως η Ελλάδα να μη βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου, αλλά στο παρασκήνιο οι συζητήσεις για τo PSI και την ενδεχόμενη αύξηση της κρατικής βοήθειας προς την Ελλάδα στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου αναμένεται να κυριαρχήσουν. Αξιοσημείωτη στο μεταξύ είναι η πτώση κοντά στο 2,5% που σημειώνει ο κολοσσός της Philips λόγω των εταρικών αποτελεσμάτων που έδειξαν ζημιές στο δ' τρίμηνο.

Ο FTSE στο Λονδίνο χάνει 0,87% στις 5.684 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί κατά 1,25% στις 3.277 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει λίγο άνω του 1% στις 6.445 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις κυριότερες ασιατικές αγορές κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας, καθώς το επενδυτικό ρίσκο εξανεμίστηκε εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που αναμένεται μέσα στην ημέρα, ενώ απογοήτευση προκάλεσε το γεγονός πως από το Πεκίνο δεν ανακοινώθηκε νομισματική χαλάρωση όπως αναμενόταν. Παράλληλα, η νέα παράταση που έλαβε η ολοκλήρωση του PSI δεν καθησύχασε τις αγορές για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκυο υποχώρησε 0,66%, ο Kospi στη Σεούλ έχασε 1,24%, ο αυστραλιανός S&P υποχώρησε 0,4%, απώλειες 1,22% και για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ πτώση 1,45% σημείωσε τέλος το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, στην πρώτη συνεδρίαση μετά από εβδομαδιαία ανάπαυλα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.