ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώθηση από τα μάκρο έλαβαν οι ευρωαγορές

14:18 - 03 Φεβ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Προσπαθεί να αντιδράσει το ΧΑ.

Μοιρασμένο είναι το ταμπλό σήμερα, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά και τις αναταράξεις που προκλήθηκαν το τελευταίο διήμερο.

Μετά από μία αρνητική εκκίνηση, ο γενικός δείκτης προσπαθεί να αντιδράσει και αναζητά και πάλι το επίπεδο των 800 μονάδων, με οδηγό την ΕΕΕΚ (+2,50%). Πιέσεις ωστόσο εκδηλώνονται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο, με την ΕΤΕ να υποχωρεί 2,14%, την Eurobank 4,79% και την Alpha Bank 2,47%.

Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις για το PSI δεν θα κλείσουν μέσα στις επόμενες ώρες, προοπτική που εντείνει την αβεβαιότητα για την τύχη του κλάδου και της Ελλάδας. Άλλωστε την ίδια στάση κρατούν και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι βρίσκονται στο αστερισμό της Ελλάδας τηρώντας στάση αναμονής.

Ευρωαγορές

Κέρδη σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τις λιανικές πωλήσεις και τον κλάδο των υπηρεσιών σε Ευρωζώνη και Ηνωμένο Βασίλειο ενθάρρυναν το επενδυτικό συναίσθημα. Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει άλλη μία ημέρα κερδών, με τη SocGen να κερδίζει σχεδόν 4% και τις Credit Agricole και BNP Paribas να σκαρφαλώνουν κοντά στο 1,5%. Αποκομιδή κερδών από την άλλη σημειώνουν οι μεταλλευτικές που σημείωσαν χθες άλμα λόγω του διαφαινόμενου deal 88 δισ. δολ Xstrata και Glencore. Οι επενδυτές έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα σε Αθήνα και Βρυξέλλες, καθώς από τη μία στον αέρα βρίσκεται μέχρι νεωτέρας το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας και από την άλλη πυρετώδεις είναι ο διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα από την Τρόικα μέτρα. Την ίδια στιγμή η Γερμανία συνεχίζει να αντιτίθεται στη συμμετοχή του δημοσίου τομέα στο PSI, ενώ κατά τάσσεται ακόμη και για τη συμμετοχή της ΕΚΤ που αναλυτές θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ για την επίτευξη υψηλού βαθμού συμμετοχής και ελάφρυνσης από το χρέος .Με αγωνία αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, που αναμένεται στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

Ο FTSE κερδίζει 0,52% στις 5.826 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,51% στις 3.394 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο κατά 0,37% στις 6.680 μονάδες.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 03 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.