ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχωρούν από το υψηλό εξαμήνου οι ευρωαγορές λόγω Ελλάδας

12:30 - 10 Φεβ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες και στις ασιατικές αγορές.
Υποχωρούν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, που βλέπουν να παρατείνεται η αγωνία γύρω από την επίλυση του ελληνικού ζητήματος για το PSI και το νέο δάνειο τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, όποτε και προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση του Eurogroup. Παράλληλα, ζητείται έγκριση από τη Βουλή της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών επί των επώδυνων μέτρων, προσδιορισμός του τρόπου κάλυψης των 325 εκατ. ευρώ που απομένουν στο πλαίσιο της απαιτούμενης περικοπής δαπανών και ισχυρές πολιτικές δεσμεύσεις για την εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος και μετά τις εκλογές, ενω διεθνείς αναλυτές όσο και ΜΜΕ εκφράζουν ήδη ανοικτά το σκεπτικισμό τους για το νέο Μνημόνιο αλλά και τη δυνατότητα εφαρμογής του από το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Σημαντική υποχώρηση σημειώνουν αυτή την ώρα οι τράπεζες άλλωστε, καθώς πέραν του ελληνικού ζητήματος ανησυχία προκαλεί η αντίθεση της Γερμανίας στη χαλάρωση των κριτηρίων για την πρόσβαση των ευρωπαϊκών τραπεζών στα φθηνά τριετή δάνεια της ΕΚΤ. Ειδικότερα, Commerzbank και Deutsche Bank υποχωρούν κατά 3,86% και 2,1% αντίστοιχα, η SocGen χάνει 2%, ενώ στον αντίποδα αξιόλογη είναι η επίδοση της Barclays στο +2,85%, παρόλο που ανακοίνωσε τα χειρότερα αποτελέσματα τριμήνου εδώ και 2,5 χρόνια.

Ο FTSE στο Λονδίνο χάνει 0,25% στις 5.880 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,59% στις 3.405 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,8% στις 6.733 μονάδες.

Νωρίτερα, με απώλειες έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές εν μέσω αβεβαιότητας για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά και από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.Παράλληλα, άλμα σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας τον Ιανουάριο, καθώς βουτιά σημείωσαν οι εισαγωγές. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ανησυχία μήπως αντικατοπτρίζει αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης στην Κίνα.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 0,6% κάτω από τις 9.000 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,08% στις 20.784 μονάδες,πτώση πάνω από 1% για τον Kospi στη Σεούλ, ο αυστραλιανός S&P σημείωσε πτώση 0,79% στις 4.323 μονάδες, ενώ ο Shanghai στην Κίνα σημείωσε μικρά κέρδη στις 2.464 μονάδες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.