ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αναμένονται ήπιες ρευστοποιήσεις

11:18 - 09 Αυγ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα αρχικά, με τη ζήτηση για δεικτοβαρείς μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα να καθορίζει το εύρος και τη φορά της κίνησης. Οι χθεσινές απώλειες του ΓΔ δεν προκαλούν ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών, καθώς μπορεί να χαρακτηρισθούν ως αποκομιδή κερδών, μετά τα σωρευτικά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, δεδομένου μάλιστα ότι η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική. Ταυτόχρονα, οι διεθνείς αγορές αναμένεται να επηρεάσουν σε ένα βαθμό τη διαμόρφωση του κλίματος στη Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων.

Intersec

Πτωτικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους με τις τράπεζες και τον ΟΠΑΠ να υποχωρούν σημαντικά. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,04% στις 3.836,60 μονάδες ενώ η αξία συναλλαγών έφτασε τα €188 εκατ. από τα οποία τα 13 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί αντίστοιχα με τις ευρωπαϊκές.

Eurocorp

Οι Ευρωπαϊκές αγορές έμειναν αμετάβλητες την Τρίτη με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην απόφαση της Fed. Στις ΗΠΑ, οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, καθώς η ανακοίνωση της Fed προκάλεσε νέες ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, γεγονός που θα επηρεάσει τη κερδοφορία των εταιρειών. Στην Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε στο σύνολο του πτωτικά με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Οι Ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά σήμερα, με την Ελληνική αγορά να μην διαφοροποιείται.

Fortius Finance

Η άνοδος του ΓΔ ενδοσυνεδριακά χθες έως την αντίσταση των 3,900 μονάδων αύξησε την προσφορά, οδηγώντας το ΓΔ σε απώλειες -1.04%, οι οποίες μπορεί να χαρακτηρισθούν ως αποκομιδή κερδών, μετά τα σωρευτικά κέρδη των 390.99 μονάδων ή του 11.1% στις τελευταίες 16 συνεδριάσεις. Η απόφαση της FOMC να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού αμετάβλητο, αν και αναμενόμενη από την πλειονότητα των οικονομολόγων, επέδρασε αρνητικά στη Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Στο εσωτερικό, η υποχώρηση του ΓΔ χθες, δεν προκαλεί ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, από τη στιγμή που η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική. Το θετικό σενάριο άλλωστε υποστηρίζει και η παραμονή του ΓΔ πάνω από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών, ο οποίος βρίσκεται στις 3,802 μονάδες. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα αρχικά, με τη ζήτηση για δεικτοβαρείς μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα να καθορίζει το εύρος και την φορά της κίνησης. Ζητούμενο είναι η διατήρηση του ΓΔ πάνω από τη στήριξη των 3,828 μονάδων και πολύ περισσότερο πάνω από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών.

EFG Eurobank Securities

Η αγορά κατέγραψε χθες απώλειες της τάξης του 1,04%, σε χαμηλό όγκο συναλλαγών, με την μεγάλη κεφαλαιοποίηση να υποαποδίδει. Το αρνητικό κλείσιμο χθες της αμερικανικής αγοράς που ακολούθησε την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια δεν είναι ενθαρρυντικό και περιμένουμε η εγχώρια αγορά να παραμείνει σήμερα αδύναμη.

Aspis Bank

Νευρικότητα και ΅ικτές τάσεις επικράτησαν χθες στις διεθνείς χρη΅αταγορές ανα΅ένοντας την τελική απόφαση για τα α΅ερικανικά επιτόκια. Στην εγχώρια αγορά υπήρξαν ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Σή΅ερα θεωρείται πιθανό να ε΅φανιστούν τάσεις συσσώρευσης στις ευρωπαϊκές αγορές και ανάλογα ανα΅ένεται να κινηθεί και η εγχώρια αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.