ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη λόγω ΕΚΤ για τις ευρωαγορές αλλά και επιφυλάξεις για την Ελλάδα

15:09 - 28 Φεβ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Πάνω τα αμερικάνικα futures. Σε υψηλό τριμήνου το ευρώ.
Ανοδικά συνεχίζουν τις συνεδριάσεις τους οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές με τις τράπεζες στο επίκεντρο,παρότι τα κέρδη μετριάστηκαν με την ανακοίνωση της ΕΚΤ πως παύει προσωρινά να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση μετά την υποβάθμιση της χώρας σε selective default.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκει όμως στήριγμα στην δεύτερη πράξη τριετούς δανεισμού τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα της πράξης αναχρηματοδότησης, το οποίο οι αναλυτές αναμένουν πως θα κινηθεί στα επίπεδα της πρώτης αντίστοιχης πράξης που έφτασε τα επίπεδα των 489 δισ. ευρώ, ενώ άλλοι εκτιμούν πως θα την ξεπεράσει και μάλιστα κατά πολύ. Παράλληλα, την αισιοδοξία ενίσχυση και η σημερινή βουτιά του κόστους δανεισμού και η ισχυρή ζήτηση για τα πενταετή και δεκαετή ομόλογα που έβγαλε σε δημοπρασία η Ιταλία, με το επιτόκιο των πενταετών μάλιστα να φτάνει σε χαμηλό οκτώ μηνών.

Ο FTSE κερδίζει 0,18% στις 5.926 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,42% στις 3.456 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη τα κέρδη του DAX ανέρχονται στο +0,44% και τις 6.881 μονάδες.

Τα σημαντικότερα κέρδη σημειώνουν οι γαλλικές, αλλά και οι ισπανικές και ιταλικές τράπεζες, που είναι και αυτές που αναμένεται να επωφεληθούν από την εν λόγω κίνηση. Στη Γαλλία, η SocGen κερδίζει 2%, ενώ η Credit Agricole κερδίζει 1%. Κέρδη σημείωνουν και οι μεταλλευτικές στο Λονδίνο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη Φρανκφούρτη.

Στα επιμέρους χαρτιά, ο κατασκευαστής κατοικιών Persimmon σημειώνει άλμα 13% μετά την εκτίμηση για αυξημένα κέρδη το 2012 αλλά και διανομή μερίσματος από το 2013 μέχρι και το 2021. Την ίδια ώρα η Peugeot σημειώνει κέρδη 7,2% καθώς σχεδιάζει να πωλήσει μερίδιο 7% στην General Motors, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg."

Στο μεταξύ, το ευρώ συνεχίζει την ανοδική του τροχιά και σκαρφαλώνει στα 1,345 δολ. που συνιστά υψηλό τριμήνου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.