ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Εκτιμήσεις για άνοδο μετ΄ εμποδίων

11:36 - 10 Αυγ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Οι τάσεις συσσώρευσης που αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν ως ένα βαθμό καιτην εγχώρια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ορισμένοι επενδυτές θα σπεύσουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους. Ωστόσο, καθώς η αγορά διατηρεί τη δυναμική της, ως πιθανότερο σενάριο προκρίνεται η κίνηση του ΓΔ αρχικά σε αρνητικές περιοχές λόγω εξωγενών πιέσεων και εν συνεχεία η προσπάθεια ανάκαμψής του με το ενδιαφέρον να παραμένει και σήμερα στραμμένο στην μικρή κεφαλαιοποίηση.

Πήγασος

Συνέχιση των σταθεροποιητικών τάσεων και διάχυση της ανοδικής κίνησης σε μεγαλύτερο μέρος των τίτλων της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται κατά την σημερινή συνεδρίαση καθώς η αγορά δείχνει ιδιαίτερα δυνατή και κυρίως ψύχραιμη απέναντι στα όχι και τόσο ευχάριστα νέα που έρχονται από το εξωτερικό. Τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της Coca Cola καθώς και η καλή επιχειρηματική επίδοση των εισηγμένων από τις έως τώρα δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου αναμένεται να τονώσουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον παρά την παραδοσιακή εποχική συρρίκνωση των συναλλαγών που παρατηρείται γύρω από την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου. Αν και σήμερα η αγορά δείξει «χαρακτήρα» στην κίνηση των περιφερειακών τίτλων τότε το επόμενο δεκαπενθήμερο ανήκει στην μεσαία κεφαλαιοποίηση σε ότι αφορά την χρηματιστηριακή επίδοση καθώς οι τιμές των περισσότερων απέχουν σημαντικά από τα υψηλά του Μαίου δίνοντας τον απαραίτητο χώρο για κάποια ανοδική κίνηση διαρκείας. Σε ότι αφορά την γενική εικόνα της αγοράς, η διατήρηση των 3.800 μονάδων ως πεδίο στήριξης θεωρείται άριστη τεχνική εξέλιξη, ενώ σταδιακά δημιουργούνται νέοι θύλακες ενδιαφέροντος που συνδέονται με επιχειρηματικές εξελίξεις. Σε αυτό τον παράγοντα ενδεχομένως να στηριχθεί η προσπάθεια «επιστροφής» προς τις 4.000 μονάδες με τους κλάδους των κατασκευών, των τροφίμων, των διυλιστηρίων και φυσικά των τραπεζών να έχουν τον πρώτο λόγο.

Eurocorp

Οι Ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν σε θετικό έδαφος την Τετάρτη με τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και τεχνολογικού κλάδου να αντισταθμίζουν τις απώλειες των εταιρειών μεταλλευμάτων. Στην Ελλάδα, ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε υψηλότερα, ενισχυμένος από τις Alpha Bank, Coca–Cola 3Ε, και ΕΛΠΕ. Οι Ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε αρνητικό έδαφος σήμερα, με την Ελληνική αγορά να ακολουθεί την ίδια τάση, ενώ τα αποτελέσματα 6–μήνου της Coca–Cola 3Ε, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί, αναμένεται να επηρεάσουν τη συνεδρίαση.

Fortius

Το απρόσμενα μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η Credit Agricole στην Εμπορική Τράπεζα με την ολοκλήρωση της ∆ημόσιας Πρότασης αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στις αναπτυξιακές προοπτικές των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τη στιγμή που η πιστοληπτική ικανότητά τους βαίνει βελτιούμενη από τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης. Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του Γ∆ αρχικά σε αρνητικές περιοχές λόγω εξωγενών πιέσεων και εν συνεχεία της προσπάθεια ανάκαμψης του Γ∆ (τα αποτελέσματα της Coca Cola 3E ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στην μικρή κεφαλαιοποίηση.

Aspis Bank

Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες καθώς τα ανακοινωθέντα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα. Στην εγχώρια αγορά η μικρή κεφαλαιοποίηση απεκόμισε σημαντικά κέρδη, ωστόσο η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Σήμερα θεωρείται πιθανό να εμφανιστούν τάσεις συσσώρευσης στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ για την εγχώρια αγορά, δεν αποκλείουμε την εμφάνιση τάσεων συσσώρευσης λόγω ρευστοποιήσεως κερδών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.