ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ:Επιστρέφουν τα hedge funds από Σεπτέμβρη

10:59 - 11 Αυγ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Νέο ελεγχόμενο κύμα αγορών από hedge funds και private equity fund και γενικότερα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια αναμένεται να «χτυπήσει» το ελληνικό χρηματιστήριο από τα μέσα Σεπτεμβρίου σύμφωνα με κύκλους αμερικανικών επενδυτικών οίκων.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική αγορά έσπευσε να προεξοφλήσει τις θετικές ειδήσεις του 2007, ακολούθησαν οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις, μετριάζοντας το ισχυρό momentumπου είχε δημιουργηθεί από τις αρχές της χρονιάς.

Μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων στο 6μηνο του 2006 στα τέλη Αυγούστου αναμένονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης στην ΔΕΘ αλλά και οι σημαντικές αποφάσεις στρατηγικής των μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων που θα οριστικοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Οι παράγοντες αυτοί σε συνδυασμό με την σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων αναμένεται να δώσουν ένα έναυσμα για νέες επιλεκτικές αγορές στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Όμως σε σχέση με το παρελθόν όπου hedgefundsκινήθηκαν επιθετικά στην αγορά ανεβάζοντας κατακόρυφα τις τιμές οι κινήσεις που αναμένονται θα είναι πιο επιλεκτικές και εν ολίγοις πιο συντηρητικές.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας πολλών fundsωστόσο το μόνο στοιχείο που λειτουργεί ανασταλτικά είναι ότι μειώνεται το ισχυρό momentum στην αγορά.

Η δυναμική μετριάζεται και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με εξωγενείς παράγοντες όπως τα επιτόκια ή την γεωπολιτική αστάθεια αλλά με το γεγονός ότι οι μετοχές των ελληνικών επιχειρήσεων έγκαιρα έσπευσαν να προεξοφλήσουν τις θετικές ειδήσεις ως προς την κερδοφορία του 2007.

Στο τελευταίο 4μηνο του 2006 η ελληνική αγορά θα ολοκληρώνει την προεξόφληση των θετικών αποτελεσμάτων του 2007 ενώ θα ξεκινήσει να προεξοφλεί και το 2008.

Από τις τράπεζες η Εθνική αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά αφού η αγορά δεν έχει προεξοφλήσει τα πρόσθετα κέρδη της Finansbank.

Γενικότερα ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα συμβάλλοντας στην  περαιτέρω βελτίωση των αποτιμήσεων.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.