ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αναμένεται υποτονική άνοδος

11:16 - 11 Αυγ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Η ανοδική αντίδραση που αναμένεται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της χθεσινής ανόδου της Wall Street και της υπερβολικής αντίδρασης στην τρομοκρατική απειλή, εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα.Η διάχυση του ενδιαφέροντος στη μικρή κεφαλαιοποίηση, με τις όποιες επιχειρηματικές ειδήσεις και φημολογίες να αποτυπώνονται στις τιμές των μετοχών μπορεί να αποτελεί θετικό γεγονός, αλλά προκείμενου να οδηγηθεί η αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, θα πρέπει η ζήτηση για τις δεικτοβαρείς μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ανακάμψει.

Eurocorp

Οι Ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν πτωτικά την Πέμπτη με τους κλάδους των επικοινωνιών και αεροπορικών εταιρειών να υποχωρούν σημαντικά. Στο Λονδίνο, ο FTSE–100 επίσης κινήθηκε χαμηλότερα, με την Αγγλική Αστυνομία να αποτρέπει σχέδιο τρομοκρατών να ανατινάξουν αεροπλάνα, τα οποία εκτελούν πτήσεις μεταξύ Αγγλίας και ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, οι τρεις βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν, μετά από τέσσερις ημέρες πτώσης, με την μείωση της τιμής του πετρελαίου και τα κέρδη της AIG να αντισταθμίζουν τους φόβους νέων τρομοκρατικών επιθέσεων σε αμερικανικά αεροπλάνα. Στην Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση, με το σύνολο των μετοχών να υποχωρεί. Οι Ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν θετικά σήμερα, με την Ελληνική αγορά να ακολουθεί την ίδια τάση, και τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Fortius Finance

Η σημαντική πτώση των ευρωπαϊκών δεικτών, εξαιτίας του επικείμενου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βρετανία που απετράπη την τελευταία στιγμή, οδήγησε σε απώλειες το ΓΔ στη χθεσινή συνεδρίαση. Θετικό μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι ο ΓΔ έκλεισε οριακά κάτω του απλού ΚΜΟ των 200 ημερών που βρίσκεται στις 3,808 μονάδες, παρά την υποχώρηση του FTSE/ASE-20 κάτω από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών που βρίσκεται στις 2,085 μονάδες. Κατά συνέπεια ζητούμενο στις επόμενες συνεδριάσεις είναι η ανάκαμψη των δύο αυτών δεικτών πάνω από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών, προκειμένου να διατηρηθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Η διάχυση του ενδιαφέροντος στη μικρή κεφαλαιοποίηση, με τις όποιες επιχειρηματικές ειδήσεις και φημολογίες να αποτυπώνονται στις τιμές των μετοχών μπορεί να αποτελεί θετικό γεγονός, αλλά προκείμενου να οδηγηθεί η αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, θα πρέπει η ζήτηση για τις δεικτοβαρείς μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ανακάμψει. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα αρχικά σήμερα, λόγω της χθεσινής ανόδου της Wall Street και της υπεραντίδρασης στην τρομοκρατική απειλή.

Aspis Bank

Πτώση κατέγραψαν χθες οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές λόγω της είδησης για αποτροπή επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, ανακτώντας ωστόσο μέρος των απωλειών τους λόγω της θετικής κίνησης της Wall Street. Σήμερα αναμένεται ανοδική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές και ανάλογα θεωρούμε πως θα κινηθεί και η εγχώρια αγορά.

Euroxx

Πτωτικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης τιμών καταγράφοντας απώλειες 1,21%, 81 μετοχές κατέγραψαν κέρδη,176 υποχώρησαν και 72 παρέμειναν αμετάβλητες. H τρομοκρατική απόπειρα στο Λονδίνο και η παρεμπόδιση της από την Scotland Yard οδήγησε τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια σε πτώση με την Wall Street να εμφανίζεται ψυχραιμότερη, κλείνοντας σε θετικό έδαφος. Σήμερα η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. αναμένεται να κινηθεί παράλληλα με τις Ευρωπαϊκες αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.