ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman "κρατάει" τα κέρδη της Wall

17:25 - 14 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ο Dax στηρίζει την Ευρώπη.
Νωθρά ξεκίνησε και σήμερα η συνεδρίαση στη Wall, με τους δείκτες να εμφανίζουν μικρά κέρδη, τηρώντας στάση αναμονής στις εσωτερικές εξελίξεις της Goldman Sachs. Το πρώην στέλεχος της μεγάλης επενδυτικής Greg Smith σε μία εφ'όλης της ύλης "εξομολόγηση" στην εφημερίδα New York Times, "καρφώνει" την GS για τις πρακτικές εις βάρος των πελατών της.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow κερδίζει 0,29% στις 13.215 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στο +0,33% και στις 3.049 μονάδες και ο S&P 500 είναι στις 1.398 μονάδες και στο +0,21%.

"Αν ένας αλλοδαπός ή ένας από τον Άρη καθόταν σε μία από αυτές τις συναντήσεις, θα πίστευε ότι η επιτυχία ή η πρόοδος του πελάτη δεν είναι μέρος της νοοτροπίας της εταιρείας.

Με κάνει να νιώθω άρρωστος, όταν κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχω δει πέντε διαφορετικούς διευθυντές αναφέρονται στους πελάτες τους ως "Muppets", μερικές φορές μάλιστα και μέσω εσωτερικού ηλεκτρονικού μηνύματος. Υπάρχει ταπεινότητα; Ακεραιότητα; Μάλλον διάβρωση", αναφέρει ο Smith.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Goldman Sachs αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Smith. "Διαφωνούμε, δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο διευθύνουμε την επιχείρηση. Κατά την γνώμη μας, επιτυγχάνουμε επειδή το ίδιο συμβαίνει με την πελατεία μας. Αυτή είναι η θεμελιώδης αλήθεια που διέπει την επιχειρηματική δράση μας".

Με οδηγό την Φρανκφούρτη οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν κέρδη, στον απόηχο των εξελίξεων στην Ελλάδα. Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου, καθώς το ελληνικό ζήτημα φαίνεται να οδηγείται προς μία καθορισμένη τροχιά και να υποβαθμίζεται προς ώρας από το κέντρο των εξελίξεων.

Ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,44% στις 5.982 μονάδες, κατά 0,77% ανεβαίνει ο CAC στο Παρίσι στις 3.573 μονάδες ενώ στο 1,31% βρίσκεται ο DAX πάνω από τις 7.000 μονάδες και πιο συγκεκριμένα στις 7.087.

Σημαντικό ρόλο παίζει η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch αλλά και το τελικό ok στην εκταμίευση της πρώτης δόσης από το Euro Working Group στη σημερινή του συνεδρίαση. Κέρδη σχεδόν 2% σημειώνει η BNP Paribas στη Γαλλία και η Deutsche Bank στη Γερμανία, ενώ άλμα στη Φρανκφούρτη σημειώνει ο γερμανικός ενεργειακος όμιλος E.ON μετά τα ευνοϊκά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:30 - 14 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.