ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στις διεθνείς αγορές

23:39 - 14 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Απογοήτευσαν FTSE 100 και S&P 500. Αποδόσεις στον Dax.
Στάση αναμονής κράτησε η Wall σήμερα, αφενός εξαιτίας των εξελίξεων με τα ελληνικά CDS και αφετέρου λόγω του του σάλου που έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις πρώην στελέχους της Goldman Sachs για τις πρακτικές της επενδυτικής. Στην Ευρώπη, μόνο ο Dax στη Φρανκφούρτη άντεξε στην επενδυτική στρατηγική του risk off σήμερα, με το Λονδίνο να αποδεικνύεται αρνητικός πρωταγωνιστής αφού έκλεισε κυριολεκτικά στο 'παρά πέντε' με αρνητικό πρόσημο.

Wall Street

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall σήμερα, με τους δείκτες να εμφανίζουν μικρή μεταβλητότητα και νευρικότητα, τηρώντας στάση αναμονής στις εσωτερικές εξελίξεις της Goldman Sachs. Το πρώην στέλεχος της μεγάλης επενδυτικής Greg Smith σε μία εφ'όλης της ύλης "εξομολόγηση" στην εφημερίδα New York Times, "καρφώνει" την GS για τις πρακτικές εις βάρος των πελατών της.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow κέρδισε 0,13% στις 13.194 μονάδες, ο Nasdaq βρέθηκε στο +0,03% και στις 3.041 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε στις 1.394 μονάδες και στο -0,12%.

Στα 3,02 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας πτώση 4,43%. Στα 2,956 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,15 δολάρια το υψηλό.

"Αν ένας αλλοδαπός ή ένας από τον Άρη καθόταν σε μία από αυτές τις συναντήσεις, θα πίστευε ότι η επιτυχία ή η πρόοδος του πελάτη δεν είναι μέρος της νοοτροπίας της εταιρείας.

Με κάνει να νιώθω άρρωστος, όταν κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχω δει πέντε διαφορετικούς διευθυντές αναφέρονται στους πελάτες τους ως "Muppets", μερικές φορές μάλιστα και μέσω εσωτερικού ηλεκτρονικού μηνύματος. Υπάρχει ταπεινότητα; Ακεραιότητα; Μάλλον διάβρωση", αναφέρει ο Smith.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Goldman Sachs αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Smith. "Διαφωνούμε, δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο διευθύνουμε την επιχείρηση. Κατά την γνώμη μας, επιτυγχάνουμε επειδή το ίδιο συμβαίνει με την πελατεία μας. Αυτή είναι η θεμελιώδης αλήθεια που διέπει την επιχειρηματική δράση μας".

Ευρώπη

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 να κάνει την αρνητική διαφορά και να κλείνει με απώλειες. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και ο τραπεζικός κλάδος βοήθησαν να κρατήσουν την άνοδο, καθώς το ελληνικό ζήτημα φαίνεται να οδηγείται προς μία καθορισμένη τροχιά και να υποβαθμίζεται προς ώρας από το κέντρο των εξελίξεων.

Ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 0,18% στις 5.945 μονάδες, κατά 0,40% ενισχύθηκε ο CAC στο Παρίσι στις 3.565 μονάδες ενώ στο 1,19% βρέθηκε ο DAX πάνω από τις 7.000 μονάδες και πιο συγκεκριμένα στις 7.079.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch αλλά και το τελικό ok στην εκταμίευση της πρώτης δόσης από το Euro Working Group στη σημερινή του συνεδρίαση. Κέρδη σχεδόν 2% σημείωσε η BNP Paribas στη Γαλλία και η Deutsche Bank στη Γερμανία, ενώ άλμα στη Φρανκφούρτη σημείωσε ο γερμανικός ενεργειακος όμιλος E.ON μετά τα ευνοϊκά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.