ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Απώλειες στις τράπεζες - Η τριπλέτα ΟΤΕ-ΟΠΑΠ-ΔΕΗ συγκρατεί τον ΓΔ

15:59 - 16 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Συγκρατημένα κέρδη στην Ευρώπη. Πάνω τα futures.

Βαριές απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο αλλά και συνέχεια της αντίδραση από ΟΤΕ και ΔΕΗ συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ. Οι πιέσεις στα τραπεζικά χαρτιά και κυρίως στη Eurobank είναι έντονες, ενώ από την άλλη οι επενδυτές κοιτάζουν στις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τελευταίας εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο κατά 5,58% στα 2,84 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 3,87% στα 3,5 ευρώ. Συνολικά ο ΟΤΕ εδώ και τρεις συνεδριάσεις καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο με κέρδη κοντά στο 10%, επιχειρώντας να ξεφύγει από τα ιστορικά χαμηλά των 2,2 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ έχει απομακρυνθεί κατά 4% από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία είχε βρεθεί.

Στις τράπεζες, απώλειες 7,57% στα 0,83 λεπτά σημειώνει η Eurobank, στο -2,82% και τα 1,38 ευρώ η Alpha, απώλειες και για την ΕΤΕ στο -1,27% και τα 2,33 ευρώ, ενώ κοντά στο 5% είναι οι απώλειες για Πειραιώς, ΤΤ. Η αβεβαιότητα στις τράπεζες συνεχίζει να υφίσταται, καθώς η αγορά καλείται να αντιμετωπίσει, όπως σχολιάζουν χρηματιστές, τις ζημιές που θα γράψουν οι τράπεζες από τα ομόλογα που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους και τα "ευρήματα" της Blackrock που πιθανώς να δουν το φως της δημοσιότητας την προσεχή εβδομάδα.

Σημαντικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή του ΟΠΑΠ που κερδίζει 3,55% στα 7,29 ευρώ, κέρδη 2,33% για τη Μότορ Όιλ, ενώ κινητικότητα παρατηρείται για Μυτιληναίο και ΕΛΠΕ.

Τέλος, από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της Ιντραλότ που σημειώνει άλμα πάνω από 7%.


Αγορές

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά το σενάριο αύξησης του κοινού "οπλοστασίου" EFSF-ESM, πρόταση που είναι πρόθυμη να εξετάσει και η καγκελάριος Μέρκελ καθώς δεν αντιβαίνει στην γερμανική άποψη για διατήρηση του ύψους των κεφαλαίων του ESM.

Τράπεζες, μεταλλευτικές και πετρελαϊκές σημειώνουν άνοδο ενώ στον αντίποδα πτώση σημειώνει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την καθίζηση λόγω της κρίσης, που κατέγραφε σε δημοσίευμα του και το Bloomberg.

Ευρώπη

Στις τράπεζες σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι RBS, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τη UBS σε buy, καθώς και οι LLoyds και Barclays.

Στις πετρελαϊκές, κέρδη σημειώνει η Tullow Oil λόγω της ανακάλυψης κοιτάσματος στην Γκάνα, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι Rio Tinto και Anglo American, κατά 2,6% και 0,78% αντίστοιχα.

Στις αυτοκινητοβιομηχανίες, απώλειες για τις Porsche, Daimler, μετά από υποβαθμίσεις για τις συστάσεις τους από την Bernstein και για την BMW, ως αποτέλεσμα τη γενικότερου κλίματος στον κλάδο.

Ο FTSE το Λονδίνο σημείωνει κέρδη 0,46% στις 5.968 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,36% στις 3.593 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στο +0,51% και τις 7.181 μονάδες.

Δ.Κώτσος
Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 16 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.