ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AXE: Εκτιμήσεις για ελαφρά άνοδο

12:33 - 14 Αυγ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Το βλέμμα στις διεθνείς αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ ότι θα στρέψουν οι επενδυτές στη Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εταιρικών νέων, ενώ ο ΓΔ αναμένεται να κινηθεί ελαφρώς ανοδικά. Οι διεθνείς εξελίξεις εκτιμάται ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στην εγχώρια αγορά, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και το ενδιαφέρον να εστιάζεται και σήμερα στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Euroxx

’νοδο της τάξεως του 0,27% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους την Παρασκευή, 156 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά 96 κατέγραψαν απώλειες και 77 παρέμειναν αμετάβλητες. Η καθαρή αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 132 εκ €. Οι Διεθνείς αγορές έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος στο σύνολο τους λόγω διφορούμενων μακροοικονομικών νέων στην Αμερική. Σήμερα αναμένεται η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. να κινηθεί υποτονικά και παράλληλα με τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Aspis Bank

Μικτές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στα διεθνή χρηματιστήρια, στον απόηχο της σημαντικής πτώσης την Πέμπτη που προκλήθηκε από την είδηση για αποτροπή επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Σήμερα αναμένεται ανοδική αντίδραση στις διεθνείς αγορές καθώς τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο για πέντε εβδομάδες. Οι διεθνείς εξελίξεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στην εγχώρια αγορά με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ελλείψει σημαντικών εταιρικών νέων.

Intersec

Ανοδικά κινήθηκε την Παρασκευή η Σοφοκλέους με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 1,8% και την Coca-Cola 3E 1,2%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 3.817 μονάδες ενώ η αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα €162 εκατ. από τα οποία τα €30 εκατ. περίπου αφορούσαν προ-συμφωνημένες συναλλαγές. Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί ανοδικά με το ενδιαφέρον να παραμένει στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Η Proton Securities αναμένει θετικό άνοιγμα στη Σοφοκλέους, αλλά και χαμηλό όγκο συναλλαγών εν όψει της αυριανής αργίας.

H Εγνατία Finance θεωρεί ότι οι ξένες αγορές αναμένεται να καθορίσουν το κλίμα στη Σοφοκλέους αυτή την εβδομάδα, ελλείψει νέων ειδήσεων στην εγχώρια αγορά, αενώ προβλέπει χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της περιόδου των θερινών διακοπών. 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.