ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκοψε το 3ημερο ανοδικό σερί η Wall

23:23 - 20 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Πάνω από 1% οι απώλειες στην Ευρώπη

Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στις διεθνείς αγορές, την ώρα που οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του πορτογαλικού χρέους και τα περιθώρια ανόδου των αμερικανικών δεικτών.

 

Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές αγορές, σπάζοντας το τριήμερο ανοδικό σερί, την ώρα που τόσο η αγορά ακινήτων όσο και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Κίνας, έχουν αρχίσει να χτυπάνε το "καμπανάκι" κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο δεικτής Dow υποχώρησε 0,52% στις 13.170 μονάδες, ο Nasdaq βρέθηκε στο -0,14% στις 3.074 μονάδες και ο S&P 500 έκλεισε στις 1.406 μονάδες με απώλειες 0,30%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, καθώς διαμορφώθηκαν κατά 1,1% χαμηλότερα στις 698.000.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Υπ. Οικονομικών, Timothy Geithner, χαρακτήρισε "αβέβαιο" το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Μιλώντας στην επιτροπή δημοσιονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει από όσους μετέχουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμβάλλουν στην κεφαλαιακή ενίσχυσή του, με σκοπό την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. "Ο τραπεζικός κανόνας Volcker δεν αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για τη ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών", σημείωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

"Η Κίνα έχει περιθώρια να διαμορφώσει την νομισματική ισοτιμία του γούαν", συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

 

Ευρώπη

Σημαντικές ήταν οι απώλειες στις ευρωαγορές σήμερα, με τις ανησυχίες για την Πορτογαλίας να έχουν επανέλθει στο προσκήνιο, μόλις λίγες ημέρες μετά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ιστορία από την Ελλάδα.

Ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 1,17% στις 5.891 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι έχασε 1,32% στις 3.531 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε απώλειες 1,39% στις 7.055 μονάδες.

Τις σημαντικότερες απώλειες σημείωσαν οι μεταλλευτικές στην Ευρώπη. Η BHP Billiton και Rio Tinto υποχώρησαν κατά 4,1% και 4,2% αντίστοιχα, ενώ και οι Vedanta Resources και Anglo American σημείωσαν απώλειες 4% και 4,1%.

Σημαντικές απώλειες και στις βρετανικές τράπεζες. Η HSBC Holdings στο 2,2%, η Barclays στο -2,3% και η Royal Bank of Scotland στο 1,9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.