ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες λόγω μάκρο στην Ευρώπη - Κάτω τα futures

14:33 - 22 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
X.A.: Ψάχνει την άνοδο χωρίς τις τράπεζες

Οριακές διακυμάνσεις και ταλαιπωρία στα επίπεδα των 770 μονάδων, που για μία ακόμα συνεδρίαση “παλεύει” να κρατηθεί ο γενικός δείκτης του Χ.Α. Οι συναλλαγές είναι απελπιστικά χαμηλές, αφού μέχρι αυτή την ώρα ο τζίρος καν δεν έχει αγγίξει τα 10 εκατ. ευρώ.

 

Με τόσο χαμηλό τζίρο, σημειώνουν χρηματιστές, είναι αντιληπτό ότι η αγορά μπορεί να πάρει όποια κατεύθυνση θέλει ο καθένας, αφού με μόλις λίγα κομμάτια αγοράς ή πώλησης οι μετοχές παίρνουν και την ανάλογη τάση. Κύπρου, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Jumbo, προς το παρόν ξεχωρίζουν από τον 20άρη. Στις τράπεζες παρατηρούνται και πάλι πιέσεις, ενώ πωλητές έχουν βγει και στον ΟΤΕ, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται στην περιοχή των 3 ευρώ.

 

Πτώση λίγο πάνω από 2,5% για την Eurobank, στα 0,89 ευρώ, 1,63% υποχωρεί η ΕΤΕ, στα 2,41 ευρώ και η Πειραιώς 0,79%. Στην ΕΤΕ έχουν αλλάξει χέρια 2,1 εκατ. τεμάχια. Αμετάβλητη, στο 1,35 μένει η Alpha με 1,062 εκατ. τεμάχια. Στροφές ανεβάζει και η Coca Cola, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των καλών αποτελεσμάτων για το 2011, με τη μετοχή να κάνει πράξεις πάνω από τα 2 ευρώ.

 

Ευρωαγορές

 

Σημαντική υποχώρηση σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της συρρίκνωσης της κινέζικης βιομηχανικής δραστηριότητας της Κίνας τον Μάρτιο, αλλά και των στοιχείων που μαρτυρούν οριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γερμανία. Στο επίκεντρο της υποχώρησης βρίσκονται οι μεταλλευτικές, για την υποχώρηση των παραγγελιών σε χαμηλό τεσσάρων μηνών σύμφωνα με τον δείκτη της HSBC. Ειδικότερα, απώλειες 1,33% σημειώνει η Evraz, πτώση 6% για τη Fresnillo, κατά 2,7% υποχώρησε η Anglo American, ενώ η Rio Tinto υποχωρεί κατά 3%.

 

Πιέσεις παράλληλα δέχονται οι τράπεζες. Στην Αγγλία, κατά 2,74% υποχωρεί η RBS, πτώση 2,28% για τη Lloyds, ενώ η Barclays χάνει 2,5%.Στη Γαλλία, απώλειες πάνω από 2,5% για τις τρεις μεγάλες τράπεζες SocGen, BNP Paribas και Credit Agricole. Στη Γερμανία, απώλειες κοντά στο 2% για τη Deutsche Bank και την Commerzbank, ενώ απώλειες σημειώνει και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις Daimler και VW να υποχωρούν 1% και τη BMW να χάνει 2%.

 

Ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,85% στις 5.842 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι χάνει 1,55% στις 3.473 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κάτων από τις 7.000 και πιο συγκεκριμένα στις 6.974 με πτώση 1,38%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.