ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και στις ευρωαγορές έφτασε ο απόηχος των δηλώσεων Μπερνάνκι

11:52 - 27 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε υψηλό έτους ο Nikkei.

Κέρδη σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα κέρδη που σημείωσαν Wall και ασιατικές αγορές με αφορμή τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκι πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τη χαλαρή της νομισματική πολιτική και τα πολύ χαμηλά επιτόκια για να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά εργασίας.

 

Στο επίκεντρο των κερδών βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, με αιχμή του δόρατος την RBS που σημειώνει άλμα 6,5% μετά το δημοσίευμα του BBC που ανέφερε πως η βρετανική κυβέρνηση είναι σε συζητήσεις με fund του Abu Dhabi για να πωλήσει το 1/3 του μεριδίου της στην τράπεζα. Κέρδη 2,87% και για τη Lloyds, ενώ κατά 3,47 αναρριχάται η Barclays. Στη Γερμανία, κέρδη πάνω από 1% σημειώνουν οι Commerzbank και Deutsche Bank ενώ σημαντική άνοδο σημειώνει η Lufthansa μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της εταιρείας από την JP Morgan. Κέρδη κοντά στο 1% και για τις τρεις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες Societe Generale, BNP Paribas και Credit Agricole.

 

Κέρδη 0,62% για τον FTSE στο Λονδίνο στις 5.940 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,91% στις 3.534 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,96% στις 7.147 μονάδες.

 

Ασία

 

Νωρίτερα, σε υψηλό έτους ολοκλήρωσαν τη συνεδριαση στο Τόκυο οι ιαπωνικοί δείκτες, συνεχίζοντας το ράλι που σημειωνουν το τελευταίο διάστημα λόγω και της ενδυνάμωσης του δολαρίου έναντι του γεν.

Ο Nikkei σημείωσε κέρδη 2,4%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερη ημερήσια κέρδη τους τελευταίους πέντε μήνες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 1,83%, ο αυστραλιανός S&P σκαρφάλωσε κοντά 1%.Στον αντίποδα μικρές απώλειες κατά 0,15% σημείωσε η Κίνα, καθώς η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας απώλεσαν το 5,2% των εσόδων τους στους πρώτους δύο μήνες του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 27 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.