ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά η Wall παρά τα αρνητικά μάκρο

16:55 - 27 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε μεικτο έδαφος οι ευρωαγορές.

Παρά τα αρνητικά στοιχεία για τις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σε θετικός έδαφος άνοιξε στη σημερινή συνεδρίαση το αμερικάνικο χρηματιστήριο, με τους traders να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση των στοιχείων για την κατανλαωτική εμπιστοσύνη της περιφέρειας.

 

Ειδικότερα, στη Wall κέρδη ύψους 0,08% στις 13.252 μονάδες για τον Dow Jones, άνοδος της τάξεως του 0,20% στις 3.128 για τον Nasdaq και 0,16% στις 1.418 για τον S&P 500.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιανουάριο σημειώνοντας και νέα χαμηλά, με τις μέσες τιμές να διαμορφώνονται στα επίπεδα των αρχών του 2003, όπως έδειξαν οι δείκτες Case-Shiller της Standard & Poor΄s για τις τιμές των κατοικιών.

 

Τον Ιανουάριο ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών και ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησαν 0,8% από τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι τιμές υποχώρησαν 3,9% για τις 10 μεγαλύτερες περιοχές και 3,8% για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές σε μη προσαρμοσμένη βάση.

 

Την ίδια ώρα, περιορίζονται τα κέρδη των ευρωαγορών, καθώς παρότι ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν εμφανίζεται βέβαιος ότι στο Eurogroup της Παρασκευής θα συμφωνήσουν σε αύξηση της δύναμης πυρός για την Ευρωζώνη στα 700 δισ. ευρώ, ο Άνχελ Γκουρία, επικεφαλής του ΟΟΣΑ, υποστηρίζει σε δήλωση του πως τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για τη λύση στην κρίση χρέους.

 

Στήριξη από την άλλη παρέχουν τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκι πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τη χαλαρή της νομισματική πολιτική και τα πολύ χαμηλά επιτόκια για να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά εργασίας.

 

Στο επίκεντρο των κερδών βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, με αιχμή του δόρατος την RBS που σημειώνει άλμα 6,5% μετά το δημοσίευμα του BBC που ανέφερε πως η βρετανική κυβέρνηση είναι σε συζητήσεις με fund του Abu Dhabi για να πωλήσει το 1/3 του μεριδίου της στην τράπεζα. Κέρδη 2,87% και για τη Lloyds, ενώ κατά 3,47 αναρριχάται η Barclays.

 

Στη Γερμανία, κέρδη πάνω από 1% σημειώνουν οι Commerzbank και Deutsche Bank ενώ σημαντική άνοδο σημειώνει η Lufthansa μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της εταιρείας από την JP Morgan. Κέρδη κοντά στο 1% και για τις τρεις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες Societe Generale, BNP Paribas και Credit Agricole.

 

Κέρδη 0,62% για τον FTSE στο Λονδίνο στις 5.940 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,91% στις 3.534 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,96% στις 7.147 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.