ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει πτωτικά η Ευρώπη - Πάνω τα futures

14:30 - 10 Απρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Βαρίδι η απασχόληση στις ΗΠΑ, τα ισπανικά spreads και η υποχώρηση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη.

Σημαντική πτώση καταγράφουν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, ανοίγοντας στο κόκκινο μετά από τέσσερις ημέρες ανάπαυλας λόγω του Καθολικού Πάσχα.Ήταν η πρώτη ευκαιρία για τις αγορές να αντιδράσουν στα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ της περασμένης Παρασκευής τη στιγμή που και στην Ευρώπη οι ανησυχίες αποτυπώνονται στις αγορές ομολόγων με τις αποδόσεις των 10ετών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων να διευρύνονται σημαντικά.

 

Παράλληλα, ανησυχίες προκάλεσε η δήλωση Dallara ότι ο μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα χρειαστεί επέκταση των πόρων του προκειμένου να στηριχθούν οι καταχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, ενώ ο ίδιος προειδοποίησε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα μπορούσε να πλήξει την ανάπτυξη.

 

Σημαντική πτώση καταγράφουν τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ στα κόκκινα διαπραγματεύονται οι δείκτες και των πετρελαϊκών λόγω της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου.

 

Αναλυτικά, στη Γαλλία η SocGen και η BNP Paribas σημειώνουν βουτιά πάνω από 3,5%, ενώ η Credit Agricole σημειώνει από την πλευρά της απώλειες 2,6%. Renault και Peugeot υποχωρούν από 3%.Στη Γερμανία, η Commerzbank χάνει 2,4% και η Deutsche Bank γύρω στο 1,5%.Σε ότι αφορά στο Λονδίνο, πτώση 1,25% σημειώνει η RBS, κατά 1,5% υποχωρεί η Lloyds, ενώ η HSBC χάνει 0,73%. Στις πετρελαϊκές, η BP χάνει 0,6% και η Royal Dutch Shell υποχωρεί 0,83%.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE υποχωρεί κατά 0,95% στις 5.669 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι χάνει 1,44% στις 3.272 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 1% στις 6.707 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, τα στοιχεία εμπορικού ισοζυγίου στη Γερμανία ήταν θετικά με τις εξαγωγές να ενισχύονται κατά 1,6% το Φεβρουάριο, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πτώση κατά 1,2%.

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Απρίλιο στις -14,7 μονάδες από τις -8,2 μονάδες με τις μέσες εκτιμήσεις να τοποθετούν τη μέτρηση στις -9,1 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.