ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρά κέρδη σε Παρίσι και Φρανκφούρτη - Πάνω τα futures

14:28 - 25 Απρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Λίγα κέρδη στο Χ.Α. και άνοδος που δεν πείθει

Άλλη μία αντίδραση η οποία δεν πείθει την αγορά και τους συναλλασσόμενους είναι η σημερινή. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. επανήλθε πάνω από τις 700 μονάδες, αλλά οριακά, χωρίς δυναμική και ορμή, αφού λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες, έστω κι αν οι τιμές βρίσκονται στον πάτο.

 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πολιτική αβεβαιότητα που γεννά η 6η Μαίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα και βεβαίως η ανησυχία ως προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , τους όρους και τις αυξήσεις κεφαλαίου που θα ακολουθήσουν. Ισχυρή αντίδραση έχει βγει στη ΔΕΗ η οποία βρέθηκε πρώτα στα ιστορικά χαμηλά των 2,50 ευρώ. Η μετοχή ενισχύεται στα 2,70 και με κέρδη πάνω από 5%.

Κέρδη για την Κύπρου σε ποσοστό 4,88%, το Τ.Τ. και την ΕΤΕ με άνοδο πάνω από 35 και πληροφορίες για επαφές της διοίκησης της Εθνικής με ξένους θεσμικούς στο Λονδίνο. Κέρδη περίπου κατά 3,5% για τον Μυτιληναίο και περίπου 1,5% για την Coca Cola. Σε θετικό πρόσημο πέρασαν ακόμα, η Marfin Popular, η Πειραιώς και η Eurobank, ενώ αμετάβλητη στο 1,07 μένει η Alpha.

 

Ευρώπη

 

Κέρδη σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

 

Παρίσι και Φρανκφούρτη πρωτοστατούν στα κέρδη, ενώ ακολουθεί το Λονδίνο καθώς σύννεφα προκάλεσε η ανακοίνωση του ΑΕΠ α' τρίμηνου, σύμφωνα με την οποία η βρετανική οικονομία να περιέρχεται σε ύφεση (-0,2%), εν όψει μάλιστα και των Ολυμπιακών του Πεκίνου. Με μεγάλο χαμένο τον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη επιδείνωση την τελευταία 3ετία, με αναιμική ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών και υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,4%, η βρετανική οικονομία φαίνεται ότι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο να ανακάμψει από τον αναμενόμενο, όπως παραδέχτηκε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

 

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις για την νομισματική πολιτική της Fed που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.Αν και η αγορά περιμένει ενδείξεις ενός QE3, αναλυτές δεν περιμένουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν πιστεύω ότι η FOMC θα κάνει πολλά. Θεωρώ ότι υπάρχει ενθουσιασμός μπροστά στην προοπτική ενός QE3 επειδή τους αρέσει αυτό το φάρμακο», σχολιάζει αναλυτής της SocGen, σύμφωνα με το CNBC.


Αναλυτικά, στα ταμπλό, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,21% στις 5.724 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 1,88% στις 3.229 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 1,43% στις 6.684 μονάδες.

 

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της ισπανικής τράπεζας BBVA και της Siemens.

 

Σε ότι αφορά την BBVA,ανακοίνωσε μικρή πτώση κερδών για το πρώτο τρίμηνο ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core Tier 1 της τράπεζας διαμορφώθηκε στο 10,7% στα τέλη του Μαρτίου από 8,9%, αποτρέποντας την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

 

Την ίδια στιγμή,η Siemens προχώρησε σε περικοπή των εκτιμήσεών για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει να περιμένει τις πωλήσεις να αυξηθούν ελαφρώς.

 

Στον απόηχο της αισιοδοξίας για την BBVA κέρδη κοντά στο 2% σημειώνει ο ισπανικός IBEX, ενώ σε στέρεο έδαφος πατά και ο τραπεζικός κλάδος στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τις SocGen και BNP Paribas και Credit Agricole να κερδίζουν κοντά στο 2%. Κέρδη κοντά στο 1,5% και για τις Commerzbank και Deutsche Bank στη Γερμανία.

 

Κέρδη και για τον μεταλλευτικό κλάδο, ακολουθώντας την άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων. Η Vedanta σκαρφαλώνει 2,7%, η Evraz 1,4% και η Kazakhmys 1%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.