ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Παρατεταμένη ημιαργία

10:39 - 02 Μαϊ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Τι βλέπουν οι χρηματιστηριακές για σήμερα.

Επιστρέφει, για τους...τύπους τουλάχιστον, η αγορά μετά την ανάπαυλα της Πρωτομαγιάς, με τους επενδυτές να παραμένουν κουμπωμένοι εξαιτίας των εκλογών.

Η άποψη που επικρατεί στην αγορά είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα καθυστερήσει, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αυξήσεις κεφαλαίου να πραγματοποιηθούν στο τέλος του χρόνου.Μέχρι τότε, η κατάσταση στην οικονομία δεν αναμένεται να αλλάξει, αφού οι τράπεζες θα εξακολουθήσουν να είναι φειδωλές ως προς τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα κόμματα δεσμεύονται ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες από το μνημόνιο να ρίξουν χρήμα στην αγορά.

Οι πιο απαισιόδοξοι θεωρούν ότι οι επενδυτές και ειδικά οι ξένοι ανησυχούν για το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές, αφού μη επίτευξη αυτοδυναμίας θα προκαλέσει απρόβλεπτες καθυστερήσεις στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, και κάπως έτσι εξηγείται η παρέμβαση του Μαξίμου που κατήρτισε τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και θα αποσταλούν στους υπουργούς που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα, κέρδη 4,44% για το Τ.Τ., στα 40 λεπτά, 2,95% ενισχύθηκε η Coca Cola, στα 15 ευρώ, παρά το γεγονός ότι η S&P υποβάθμισε τις προοπτικές της εταιρείες.Λίγα κέρδη, κάτω του 1% για τον ΟΤΕ, που απεκόμισε κέρδη 0,8%, στα 2,47 ευρώ και με τις φήμες να κάνουν λόγο ότι η μετοχή δεν θα περιλαμβάνεται στον δείκτη της Morgan Stanley. Οριακή ήταν η άνοδος για την ΕΤΕ, κατά 0,60%, στο 1,68 ευρώ, την Jumbo, την Κύπρου και την Motor Oil. Πτώση για Πειραιώς, στα 0,26 ευρώ και μεγαλύτερη πτώση για Alpha (0,93%, στο 1,06 ευρώ) και Eurobank (1,15%, στα 0,60 ευρώ). Από την μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε η μετοχή της ΜΕΤΚΑ που έκλεισε με άνοδο 3,50%.

 

Eurobank

Αναμένει διατήρηση των χαμηλών όγκων όλη την εβδομάδα λόγω της επιφυλακτικότητας των επενδυτών ενόψει των εκλογών της Κυριακής και, ως εκ τούτου, σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα.

 

Euroxx

Αναμένει χαμηλούς όγκους και έντονες διακυμάνσεις.

 

Marfin Analysis

Ελλείψει ειδησεογραφίας και βραχυπρόθεσμων καταλυτών, αναμένει μία συνεδρίαση με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.