ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα στοιχεία για ΗΠΑ-Κίνα βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη

11:34 - 02 Μαϊ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Πράσινο και στην Ασία.

Μεικτά πρόσημα σημειώνουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το Λονδίνο "ξεφούσκωσε" μετά τα χθεσινά κέρδη, ενώ Παρίσι και Φρανκφούρτη σημειώνουν κέρδη κοντά στο 1%.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE χάνει 0,17% στις 5.802 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 1,26% στις 3.251 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,8% στις 6.815 μονάδες.

 

Οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν θετικά κυρίως στα ικανοποιητικά χθεσινά μακροοικονομικά στοιχεία για την μεταποίηση στις ΗΠΑ (ISM), αλλά και δευτερευόντως τα στοιχεία της HSBC για τη μεταποίηση στην Κίνα. Σύμφωνα με αυτά με οι παραγγελίες για εξαγωγές να ανακάμπτουν, αλλά η δραστηριότητα παραμένει ακόμη σε συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο μήνα.

 

Στο επίκεντρο της ανόδου βρίσκονται φαρμακευτικές και πετρελαϊκές εταιρείες, ενώ κέρδη σημειώνει και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κέρδη 2,3% για την Total στο Παρίσι, κέρδη άνω του 2% για Bayer και Daimler στη Φρανκφούρτη, ενώ στο Λονδίνο η Standard Chartered χάνει 1,2% καθώς τα αποτελέσματα α'τριμήνου που ανακοινώθηκαν δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

 

Ασιατικές

 

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν νωρίτερα στις πρώτες συνεδριάσεις για τον Μάϊο οι περισσότερες ασιατικές αγορές, ενώ οι μοναδικές αγορές που ήταν ανοικτές χθες Ιαπωνία και Αυστραλία σημείωσαν σήμερα ισχνότερα κέρδη.

 

Αναλυτικά, στα ταμπλό ισχυρά κέρδη 1,2% και 1,8% για Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη αντίστοιχα, κέρδη 0,86% για την Σεούλ, ενώ Τόκυο και Σύδνεϋ ενισχύθηκαν σε μικρότερο βαθμό κατά 0,4% και 0,2% αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.