ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Η Τιτάν σπάει την μονοτονία

10:34 - 03 Μαϊ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Τι βλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές.

Η υψηλή αβεβαιότητα που περιβάλλει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τις συνέπειες που θα έχει την αγορά έστειλαν πέντε μήνες πίσω το ΧΑ στη σημερινή συνεδρίαση.Η αγορά έκλεισε με πτώση 1,96%, στις 686 μονάδες με την στήριξη να εντοπίζεται στις 680 μονάδες, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πτώση.

 

Ξένοι οίκοι, όπως η UBS, η BofA και η Morgan Stanley επισημαίνουν τους κινδύνους που περιβάλλουν τις εκλογές, ακόμη και για "πάγωμα" ή και διακοπή του ελληνικού προγράμματος. Ενδεχομένως, σύμφωνα με τους χρηματιστές, κάτι τέτοιο να αποτελεί πίεση προς την ελληνική κοινή γνώμη για να ψηφίσει τα κόμματα που στηρίζουν τη νέα δανειακή σύμβαση με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2014. Όλα αυτά πάντως, συμβαίνουν σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον για τις τράπεζες, με τις πληροφορίες να θέλουν την τρόικα να πιέζει προς την εξεύρεση άμεσης λύσης ως προς την κεφαλαιοποίηση άμεσα, έστω κι αν κάτι τέτοιο σημαίνει κρατικοποίηση. Ούτε το καλό νέο της αναβάθμισης της Ελλάδας σε CCC από την S&P δεν άλλαξε το κλίμα στην αγορά, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς που θεωρούν ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι για γερά νεύρα.

 

Πτώση πάνω από 10% κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές των Eurobank, Τ.Τ. και Alpha, με κλείσιμο στα 0,53, 0,357 και 0,95 ευρώ και όγκους 1,740 εκατ., 410 χιλιάδες και 3,8 εκατ. τεμάχια αντίστοιχα. Σε νέα χαμηλά ολοταχώς, οδεύει ο ΟΤΕ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η μετοχή δεν θα περιλαμβάνεται πια στους δείκτες της Morgan Stanley. Η μετοχή υποχώρησε πάνω από 7%, στα 2,29 ευρώ και με όγκο 744 χιλ. τεμαχίων. Σχεδόν κατά 6% υποχώρησε η Βιοχάλκο, άνω του 4% η ΔΕΗ που έκλεισε σε ιστορικά χαμηλά, στα 2,43 ευρώ, από 4,6% Πειραιώς και Μυτιληναίος, 3,57% η ΕΤΕ, στο 1,62 και 2% η Coca Cola, στα 14,70 ευρώ. Θετικό πρόσημο από τον 20άρη, αλλά χωρίς δυναμική κατέγραψαν Jumbo, OΠΑΠ, Κύπρου, Τιτάν και Motor Oil. Ο τζίρος διαμορφώθηκε κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

 

Η Τιτάν δημοσιεύει σήμερα μετά την λήξη της συνεδρίασης αποτελέσματα Α Τριμήνου 2012, ενώ τηλεφωνική συνδιάσκεψη για το σχολιασμό των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 18:00. Οι πωλήσεις, σύμφωνα με τη Euroxx, αναμένεται να ανέλθουν σε €221,9εκατ (+12,2%) ενώ τα EBITDA σε €29,2εκατ. αρνητικά επηρεαζόμενα από την παρούσα οικονομική κατάσταση της εγχώριας αγοράς, τη μείωση της κερδοφορίας στην Αίγυπτο τα αυξημένα κόστη ενέργειας καθώς επίσης και από τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του τριμήνου στην Ν/Α Ευρώπη. Σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας, ο όμιλος αναμένεται να καταγράψει ζημίες ύψους €12,9εκατ.

 

Marfin Analysis

 

Αναμένει από τους επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικοί ενόψει των εκλογών. Η Τιτάν θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

 

EFG Eurobank

 

Θεωρεί πως η αβεβαιότητα που επικρατεί σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν το κλίμα, ενώ η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα μπορεί να εντείνει τη διακύμανση των τιμών.

 

Euroxx

 

Αναμένει χαμηλούς όγκους και έντονες διακυμάνσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:39 - 03 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.