ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μεγάλη βουτιά στο Χ.Α.

12:10 - 08 Μαϊ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Έντονες ρευστοποιήσεις σε Παρίσι και Μιλάνο.

Kαι πάλι στο “κόκκινο” διαπραγματεύεται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., με τις απώλειες στο 1,40% και τον γενικό δείκτη στις 634 μονάαδες.

 

Πρόκειται για ιδιαιτέρως κρίσιμα επίπεδα τα οποία αν διασπαστούν προς τα κάτω ανοίγει ο δρόμο για να γράψει η αγορά και τον αριθμό “5”, σχολιάζουν οι παράγοντες της αγοράς.

Κάποιες εντολές έχουν βγει στον Μυτιληναίο, έπειτα από το χθεσινό sell off, που σε συνδυασμό με τα οικονομικά στοιχεία και τα θεμελιώδη μεγέθη της ετααιρείας κρίνονται από την αγορά ως ιστορικά χαμηλά. Η μετοχή ενισχύεται κοντά στο 2,5%, στα 2,11 ευρώ και με όγκο 130 χιλιάδων τεμαχίων.

 

Κάποιες εντολές βγήκαν στην Eurobank και στην Πειραιώς με τα κέρδη κοντά στο 1,5% και όγκους 530 χιλιάδων και 1,3 εκατ. τεμαχίων αντίστοιχα. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί, κάνοντας λόγο για κινήσεις ξεκαθαρίσματος χαρτοφυλακίων ε σχετικά καλύτερες αποτιμήσεις. Νέες απώλειες, άνω του 3,3% για την ΕΤΕ, στο 1,5 ευρώ και 1,79% υποχωρεί η Alpha, στα 0,8210 ευρώ. Ιστορικά χαμηλά στον ΟΤΕ, που διαπραγματεύεται στα 2,10 ευρώ, ενόψει της αποχώρησης της μετοχής από τους δείκτες της Morgan Stanley και οριακή αντίδραση η οποία δεν πείθει, στην ΔΕΗ, που ενισχύεται μόλις κατά 0,47%, στα 2,15 ευρώ.

 

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 8,6 εκατ. ευρώ.

 

Ευρώπη

 

Τράπεζες και πετρελαϊκές βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο των ευρωαγορών, με τους δείκτες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Η ασυνεννοησία που δείχνουν για ακόμη μία φορά οι Ευρωπαίοι, αναφορικά με τη συνταγή εξόδου από την κρίση, ροκανίζουν ακόμη περισσότερο τα όποια ψήγματα εμπιστοσύνης έχουν απομείνει στην ευρωζώνη.

 

 

Στο Λονδίνο οι traders επέστρεψαν μετά από αργία, και ρίχνουν τον FTSE 100 κατά 0,30% στις 5.639 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 3.165 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,70% στις 6.524 μονάδες. Σημαντικές απώλειες στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να βρίσκεται στο -1,42%, ενώ συγκρατείται στο -0,57% ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης.

Στην Ευρώπη έχουν δημιουργηθεί και πάλι δύο στρατόπεδα. Αυτό που θέλει την ενίσχυση της λιτότητας και της πειθαρχίας και αυτό που θέλει την ανάπτυξη.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Γερμανία, και οι άλλοι σύμμαχοι της, θα πρέπει να επανακαθορίσουν την οικονομική τους στρατηγική ώστε να επαναφέρουν στο ευρώ την εμπιστοσύνη.

Στο επίκεντρο οι μετοχές της Rio Tinto και της Total οι οποίες υποχωρούν 1%, ενώ στον αντίποδα η KPN σημειώνει άλμα +18,36% μετά την ανακοίνωση της America Movil ότι θα αυξήσει την συμμετοχή της στον γερμανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο.

 

 

Στήριξη παρέχει η μετοχή της HSBC μετά την ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτο τριμήνου. Πιο συγκεκριμένα, στα 6,8 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της HSBC το πρώτο τρίμηνο του έτους, υψηλότερα κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, που είχαν διαμορφωθεί στα 5,8 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,3 δισ. δολάρια, εξαιτίας αναπροσαρμογής της αξίας χαρτοφυλακίων ομολόγων που στοίχησε στην τράπεζα 2,6 δισ. ευρώ.

 

 

Στ.Κ.Χαρίτος

Αλεξάνδρα Τόμπρα

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 08 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.