ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω η Ευρώπη

10:34 - 10 Μαϊ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Στο κόκκινο πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Πτώση 0,405 καταγράφει ο FTSE στο Λονδίνο, στις 5.505 μονάδες, οριακά διαπραγματεύεται ο Dax στην Φραγκφούρτη, στις 6.467 μονάδες και κάθετη πτώση πάνω από 1% καταγράφει ο CAC στο Παρίσι. Η Μέρκελ φαίνεται να διαφωνεί καθαρά ως προς τις αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Repsol YPF SA η οποία καταγράφει κέρδη 3.5% καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας που ικανοποίησε την αγορά. Ανοδικά κινείται ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος με τη μετοχή της Total να καταγράφει κέρδη 1,3%.

Κέρδη 2% σημειώνει και η μετοχή της Deutsche Telekom καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συγχώνευση της θυγατρικής T-Mobile USA με τη MetroPCS Communications.

Οι αναλυτές πάντως, επισημαίνουν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τον σκόπελο. Τα βλέμματα των επενδυτών εξακολουθούν να είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά και στην Ισπανία, όπου ανακοινώθηκε η μερική κρατικοποίηση της Bankia. Οι αγορές αναμένουν αύριο το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης Rajoy για τις τράπεζες με την ίδρυση bad bank αλλά και την αύξηση των προβλέψεων κατά 35 δισ. ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 10 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.