ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με απώλειες οι ευρωαγορές μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν

14:50 - 11 Μαϊ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στα αμερικανικά παράγωγα λόγω JP Morgan.

Με απώλειες κινείται η Ευρώπη, αναζητώντας στην ουσία κατεύθυνση εν μέσω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί με τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ισπανία. Βαρίδι αποτελεί ο τραπεζικός κλάδος μετά τις ζημίες 2 δισ. ευρώ που κατέγραψε η JP Morgan από συναλλαγές τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Με απώλειες κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα, ελέω JP Morgan. Ο S&P 500 στο -0,44%, ο DOW στο -0,41% και ο NASDAQ στο -0,17%.



Πιο συγκεκριμένα, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,46% στις 5.518 μονάδες, ο CAC 40 χάνει 0,81% στις 3.105 μονάδες και ο DAX βρίσκεται στο -0,31% και στις 6.498 μονάδες.

 

 

Στο επίκεντρο και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές. Η HSBC Holdings βρίσκεται στο -1,4%, η BNP Paribas στο -2,2% και η Deutsche Bank στο +0,66%.

Σήμερα ανακοινώνει και η Ισπανία το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της. Η BBVA είναι στο -0,98% και η Banco Santander στο -1,77%.

Αν και νωρίτερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες το "πάλευαν" μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της ευρωζώνης χάλασαν το κλίμα. Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, Γαλλία και Γερμανία θα σημειώσουν ισχνή ανάπτυξη.

 

 

'Οπως προκύπτει από τις εαρινές προβλέψεις που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν, η Ευρωζώνη θα παρουσιάσει μηδενική ανάπτυξη το 2012, όπως αναμενόταν και στις προηγούμενες εκτιμήσεις.

 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, James Dimon ανακοίνωσε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη ότι η αμερικανική τράπεζα θα μπορούσε να βρεθεί να αντιμετωπίζει επιπλέον ζημιές 1 δισ. δολ. το β΄ τρίμηνο λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας στις αγορές.

 

 

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο σημείωσαν τον Απρίλιο οι τιμές παραγωγού στη Βρετανία όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, με οδηγό την αύξηση των φόρων στο αλκοόλ και τον καπνό και τις υψηλότερες τιμές στα πετρελαϊκά προϊόντα.

 

 

Η βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο 0,7% σε μηνιαία βάση, σε σύγκριση με άνοδο 0,6% το Μάρτιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 11 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.