ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εθνική κράτησε. .. έστω και οριακά την αγορά

18:45 - 24 Αυγ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Θεατές στο ίδιο έργο που παίζεται στις τελευταίες συνεδριάσεις ήταν για μια ακόμη ημέρα οι επενδυτές στη Σοφοκλέους. Παρά το «χέρι βοηθείας» που πρόσφερε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών η μετοχή της Εθνικής, η αγορά δεν βρήκε ούτε σήμερα τις κατάλληλες δυνάμεις για την αντιστροφή του κλίματος αν και είχε την συγκατάθεση των ευρωπαϊκών αγορών.

Εξάλλου, «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την συμπεριφορά των περισσότερων δεικτοβαρών τίτλων οι οποίοι παρά τις ενδοσυνεδριακές δοκιμές προσέγγισης υψηλότερων επιπέδων τελικά δεν κατάφεραν να αποδειχθούν άξιοι συμπαραστάτες της Εθνικής Τράπεζας.

Από τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο τίτλος της Εθνικής έδωσε το στίγμα των διαθέσεων του ξεπερνώντας με ιδιαίτερη ευκολία τα επίπεδα των 31,50 ευρώ. Με αυξημένες (σε σχέση με χθες) εντολές αγορές πάνω από την περιοχή των 31,50 ευρώ ο τίτλος κατευθύνθηκε προς την περιοχή των 32 ευρώ, «ακουμπώντας» τα 31,94 ευρώ για κλείσει τελικά στα 31,70 ευρώ ενισχυμένος κατά 1,28%.

Οι συνολικές συναλλαγές επί του τίτλου ανήλθαν στα επίπεδα των 78,3 εκατ. ευρώ (με την συμμετοχή πακέτου ύψους 32,4 εκατ. ευρώ στο κλείσιμο) τη στιγμή που ο συνολικός τζίρος της αγοράς ανήλθε στα 313 εκατ. ευρώ (135,9 εκατ. ευρώ αφορούν πακέτα).

Από τον κλάδο των τραπεζών, AlphaBank, Eurobank, Πειραιώς και Αγροτική, έστω και οριακά έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα. ’κρως αντίθετη η κίνηση της Εμπορικής, με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της. Από το άνοιγμα της στα 24,60 ευρώ ο τίτλος δεν κατάφερε να πάρει «ανάσα» καιέκλεισε στα χαμηλά της ημέρας στα 24,20 ευρώ με απώλειες κατά 2,02%.

Μικτή εικόνα στις υπόλοιπες μεγάλες της αγορές που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα 6μηνου. Ο ΟΠΑΠ στο –0,81%, η Cosmote στο –0,53% και ΚΑΕ στο +,61% δείχνοντας διαθέσεις διατήρησης των 13 ευρώ.

’κρως ενδιαφέρουσα φυσικά, ως συνήθως τις τελευταίες ημέρες, η εικόνα στο υπόλοιπο μέρος του ταμπλό, με αρκετές «ξεχασμένες» μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης να δηλώνουν έντονα την παρουσία τους.

Οι δύο μετοχές της Πετζετάκις (κοινό και προνόμιο) φιγουράρισαν στις δύο πρώτες θέσεις με κέρδη 20% και με πλούσιο παρασκήνιο, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η κοινή της ΕΤΜΑ( στο +17,74%) καταγράφοντας υψηλά μήνα στα 1,46 ευρώ.

Στην αντίθετη πλευρά μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και κέρδη στο εν λόγω διάστημα 57,77%, ήρθε η ώρα της κατοχύρωσης για τον τίτλο της Νεώριον Συμμετοχών που έκλεισε στο limitdown. Στο –20% η ΑΝΕΚ(Π) και στο –19,83% η Τρία ’λφα(κ).

Ο γενικός δείκτης τιμών αφού δοκίμασε τις δυνάμεις του μέχρι τις 3.945,50 μονάδες υποχώρησε μέχρι τις 3.912,62 μονάδες για να τερματίσει τελικά τη συνεδρίαση στις 3.930,92 μονάδες με οριακή άνοδο κατά 0,04%.

Μαίρη Τζιβελέκα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.