ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικροτούν πιθανή παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών οι ευρωαγορές

15:27 - 15 Ιουν 2012 | Σχόλια Αγοράς
Μικρά κέρδη στα αμερικανικά παράγωγα.

Με κέρδη διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τις ελληνικές εκλογές, λαμβάνοντας ώθηση από τις διαρροές περί συντονισμένης παρέμβασης από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου.
Πιο συγκεκριμένα, ο FTSE 100 είναι στο +0,39% και στις 5.488 μονάδες, ο CAC40 βρίσκεται στο +1,57% και στις 3.080 μονάδες, και ο DAX κερδίζει 1,23% στις 6.214 μονάδες. Στο +1,82% ο FTSE MIB και στο +0,19% ο IBEX. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,8% στις 243,84 μονάδες.
Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο βρετανικός τραπεζικός κλάδος, με την Royal Bank of Scotland να βρίσκεται στο +8,15%, την Lloyds Banking στο +4,25% και την Barclays στο +3,22%.
Σε θετικό έδαφος και οι γαλλικές μετοχές, με την Total στο +1,33%, την AXA στο +3,82% και την Société Générale στο +3,31%.
Για το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στην Ελλάδα, προετοιμάζονται οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από αξιωματούχους του G20. Ωστόσο η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας Bank of Japan αναφέρει ότι δεν γνωρίζει κανέα σχέδιο για συντονισμένη δράση των κεντρικών τραπεζών λόγω Ελλάδος. Αντιθέτως η ΕΚΤ φέρεται να είναι Standbay για παν ενδεχόμενο με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.
Κατά τις πληροφορίες, οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο από κοινού δράσης, με στόχο την παροχή επιπλέον ρευστότητας στις αγορές, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, αν το εκλογικό αποτέλεσμα "αναστατώσει" τις αγορές.
Τον τελευταίο καιρό οι φήμες για κατάρτιση έκτακτων σχεδίων από κυβερνήσεις και τράπεζες σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δίνουν και παίρνουν, ωστόσο η πληροφορία αυτή περί συντονισμένης δράσης των κεντρικών τραπεζών μπορεί να χαρακτηριστεί ως η "μητέρα όλων των φημών".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.