ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδρά το Χ.Α. (και πάλι)

12:16 - 22 Ιουν 2012 | Σχόλια Αγοράς
Πτώση λόγω Moody's στην Ευρώπη.

Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση επιχειρείται αντίδραση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθοδηγούμενη από την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος, την αποκατάσταση των σχέσεων με την τρόικα, η οποία έρχεται την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα και βεβαίως από την αποκατάσταση της ρευστότητας εκ μέρους των δανειστών.

 

Αυτοί είναι οι λόγοι, υποστηρίζουν οι αναλυτές, που η αγορά φαίνεται να παίρνει τα πάνω της και να δημιουργεί νέες στηρίξεις, αλλά και νέες αντιστάσεις. Οι εσωτερικές διορθώσεις εκπέμπουν υγεία, αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες της αγοράς, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ταλανίζονται από την υποβάθμιση της Moody's.

 

Κέρδη πάνω από 6% για την Κύπρου (λόγω κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου) και Πειραιώς (η οποία είχε μείνει πίσω το περασμένο διήμερο). Κέρδη και για τη Λαϊκή, λόγω διεργασιών της Κύπρου για χορήγηση δανείου από τη Ρωσία, MIG 2,86% και περίπου κατά 1% Eurobank, Ελλάκτωρ, Jumbo, OPAP, Eθνική, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 16 εκατ. ευρώ.

 

Ευρώπη: Υποχώρηση για τις τράπεζες


Με τις απώλειες στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να ξεπερνούν το 1%, πτωτικές τάσεις σημειώνουν στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη «βουτιά» των ασιατικών στις πρωινές συναλλαγές και του μεγάλου sell off που καταγράφτηκε στο αμερικάνικο ταμπλό στο κλείσιμο της Πέμπτης.

«Βαρίδι» στη σημερινή συνεδρίαση αποτελεί η υποβάθμιση 15 μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Moodys.

Μεγάλη «χασούρα» παρατηρείται στις μετοχές των πετρελαικών εταιρειών εξαιτίας της διολίσθησης της τιμής του αργού πετρελαίου στα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτικότερα, πτώση της τάξεως του 0,82% στις 5520 μονάδες για τον ftse στο Λονδίνο, απώλειες λυψους 0,99% στις 3003 μονάδες για τον cac στο Παρίσι και τέλος, μείωση 1,10% στις 6269 μονάδες για τον dax στη Φρανκφούρτη.

Κατά 0,84% στις 2468 μονάδες υποχωρεί ο δείκτης βαρόμετρο Stoxx 600, με τις μετοχές των BP, Royal Dutch Shell και Total να σημειώνουν υποχώρηση από 1% η καθεμία.

Κατά 0,2% στις 6705 μονάδες χάνει ο IBEX 35 στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης με τις τραπεζικές μετοχές των RBS, BNP Paribas και Barclays να υποχωρούν κατά 2,4%, 1% και 1,2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.