ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος και Barclays τα βαρίδια στις ευρωαγορές

15:06 - 28 Ιουν 2012 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στα αμερικανικά παράγωγα

Με απώλειες διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς ο πήχης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά σήμερα είναι εξαιρετικά χαμηλά. Αν και οι αγορές θέλουν να υπάρξει κάποια απόφαση που να δείχνει ότι η Ευρώπη μπορεί να βγει από την κρίση, ωστόσο οι προσδοκίες είναι πολύ χαμηλές.

Πιο συγκεκριμένα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,96% στις 5.471 μονάδες, ο CAC 40 είναι στο -0,68% και στις 3.042 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη είναι στο -1,24% και στις 6.151 μονάδες. Στο -0,13% ο ισπανικός ΙΒΕΧ και στο -0,21% ο ιταλικός FTSE MIB.

Κύμα ρευστοποιήσεων έχει "χτυπήσει" τον βρετανικό τραπεζικό κλάδο, την ώρα που οι επενδυτές φοβούνται ότι το πρόστιμο της Barclays με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε ενέργειες χειραγώγησης του Libor θα επηρεάσει τις επενδυτικές της δραστηριότητες. Η HSBC βρίσκεται στο -2,76%, η Royal Bank of Scotland είναι στο -8,62% και η Lloyds Banking στο -6,42%.

Την ίδια ώρα, οι προσδοκίες από τη Σύνοδο είναι μικρές. Η Ευρώπη έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με το Βερολίνο να δέχεται πανταχόθεν κριτική για τη σκληρή λιτότητα που επιμένει να επιβάλλει σε αντάλλαγμα με τα δισ. που έδινε στις διασώσεις των αδυνάτων. Από την άλλη πλευρά, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία θα δώσουν σκληρή μάχη να καμφθεί η γερμανική πειθαρχία και να δοθεί στο σχέδιο διαχείρισης μία πιο ευέλικτη μορφή με ισορροπία υπέρ της ανάπτυξης. Μέχρις ώρας οι ζυγαριά δεν φαίνεται να γέρνει σε κάποια κατεύθυνση, καθώς τα γερμανικά επιχειρήματα γιγαντώνονται ακόμη και μπροστά σχεδόν σε ολόκληρη της ευρωζώνη και όχι μόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 28 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.