ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση σημειώνουν οι ευρωπαικές αγορές

09:48 - 16 Ιουλ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Μείκτη εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε πτωτικό έδαφος ωθούν την Δευτέρα τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές οι μετοχές των πετρελαϊκών και των τραπεζών, παρά τα μέχρι στιγμής ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί.

 

Κατά 0,17% στις 2558 μονάδες υποχωρεί ο δείκτης βαρόμετρο Stoxx 600.

 

Στα ταμπλό, πτώση της τάξεως του 0,20% στις 5655 μονάδες για τον ftse στο Λονδίνο, απώλειες κατά 0,40% στις 3168 μονάδες για τον cac στο Παρίσι και τέλος, μείωση 0,13% στις 6548 μονάδες για τον dax στη Φρανκφούρτη.

 

Από το μέτωπο των πετρελαϊκών, κατά 1,8% χάνει η μετοχή της Rio Tinto και κατά 0,9% υποχωρεί η μετοχή της Anglo American.

 

Στο Λονδίνο, πτώση 0,7% για τη μετοχή της HSBC, ενώ στο Παρίσι υποχώρηση 1,5% για τη μετοχή της Alcatel-Lucent.

 

Τέλος, απώλειες ύψους 1,2% για τη μετοχή της Deutsche Telecomστη Φρανκφούρτη.

 

 

 

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και δηλώσεων του Κινέζου πρωθυπουργού.

 

Το Σάββατο ο Wen Jiabao δήλωσε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να αυξήσει τα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, τονίζοντας ωστόσο ότι οι δυσκολίες πιθανότατα θα διατηρηθούν για κάποιο διάστημα ακόμα και ότι η ανάπτυξη δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί.

 

Σε δηλώσεις του σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της UBS στην Αυστραλία, George Boubouras, σχολίασε ότι η Κίνα διαθέτει ακόμη μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης. Και αυτό, όπως εξήγησε, όχι μόνο στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες μειώσεις επιτοκίων, αλλά και σε επίπεδο επιπλέον στοχευμένων πακέτων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

 

Αναλυτικά, στα ταμπλό, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με μικρά κέρδη 0,14% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο CSI 300 σημειώνει απώλειες 1,75%, με τους Shanghai Composite και Shenzhen Composite να υποχωρούν 1,43% και 2,91% αντίστοιχα.

 

Ανοδικά σε ποσοστό 0,18% κινήθηκε ο Kospi στη Ν. Κορέα, στη Νέα Ζηλανδία ο NZX50 υποχώρησε 0,80%, ενώ απώλειες 0,20% σημειώνει στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex. Σε ποσοστό 0,17% ενισχύεται την ίδια στιγμή ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη, ενώ στην Ινδία, ο δείκτης Sensex υποχωρεί σε ποσοστό 0,15%.

 

Κλειστό παρέμεινε το Χρηματιστήριο στο Τόκιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 16 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.