ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές διακυμάνσεις και μικρό ρίσκο στο Χ.Α.

16:11 - 26 Ιουλ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Δεν έχει επηρεαστεί καν από τις δηλώσεις Ντράγκι το Χ.Α., αν και όλοι μιλάνε για αλλαγή κλίματος, αφού πίσω από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη “κρύβεται” η απευθείας επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.

 Αν και οι αποδόσεις στα ισπανικάκαι τα ιταλικά ομόλογα καταγράφουν μεγάλη πτώση, οι επενδυτές στην Ελλάδα εξακολουθούν να κρατούν μικρό καλάθι, με τους χρηματιστές να αποσυνδέουν τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κι αυτό διότι, η απόφαση του Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής έλυσε κατ' αρχήν το πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών, ενώ η Ελλάδα ακόμα δεν έχει διεκδικήσει καν μια τέτοια απόφαση για τις δικές της τράπεζες.

 

Πάντως, οι απώλειες του γενικού δείκτη είναι οριακές, κινούμενος στις 586 μονάδες και με μικρή πτώση 0,18%. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, στα 12,8 εκατ. ευρώ, ενδεικτικές της επιφυλακτικότητας των επενδυτών για την ανάληψη περαιτέρω ρίσκου. Κέρδη 10% για τη Λαϊκή και φήμες για αγορά πακέτου μετοχών από τραπεζικό όμιλο στη Ρωσία. Εντολές αγορών έχουν βγει στην Ελλάκτωρ, την Μυτιληναίος, την MIG και τα Folli Follie, την Βιοχάλκο, την Alpha και την Eurobank. Στο 1,12 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής, ενώ σε θετικό πεδίο πέρασε και η Κύπρου. Συγκρατημένη άνοδο από 1,47% για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.