ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλές πτήσεις για Χ.Α.

13:23 - 31 Ιουλ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Παίρνουν τα κερδισμένα από την Πειραιώς, ενισχύονται Alpha, Eurobank, αλλά αυτό δεν φτάνει...

Στα όρια του βρίσκεται το Χ.Α. και συγκεκριμένα πολύ κοντά στην αντίσταση των 600 μονάδων. Το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στον τραπεζικό κλάδο, καθώς όλα δείχνουν ότι μετά την εξαγορά της “καλής” ΑΤΕ από την Πειραιώς, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για deals στον κλάδο.

 

Η Alpha Βank, προς επιβεβαίωση του “R”, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Credit Agricole για την Εμπορική, ενώ στην Πειραιώς έχουν βγει πωλητές, κατά το ρητό “αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση”. H μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί περίπου κατά 5%, στα 0,229 ευρώ και με όγκο 2,645 εκατ. τεμάχια. Στον αντίποδα, Eurobank και Alpha καταγράφουν άνοδο και μάλιστα με κέρδη 1,7 και 1,6% αντίστοιχα. Οριακές είναι οι απώλειες για την ΕΤΕ, μόλις 0,78%, στο 1,28 ευρώ και με όγκο 1,5 εκατ. τεμαχίων. Οι συναλλαγές είναι υποτονικές, μόλις στα 9 εκατ. ευρώ.

 

Πάντως, τα αντανακλαστικά είναι ιδιαίτερα περιορισμένα. Χρηματιστές αναφέρουν ότι σε άλλες εποχές οι ανακατατάξεις στον τραπεζικό κλάδο θα πυροδοτούσαν ισχυρά ποσοστά ανόδου. Οι ξένοι παραμένουν εκτός, αφού έχουν στραμμένη στις οικονομικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακοπή της ύφεσης.

 

Πάνω από τα 6 ευρώ ενισχύεται η ΜΕΤΚΑ, στα 4,80 ανακάμπτει η Motor Oil και οριακά πάνω από τα 14ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Coca Cola. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ συνεχίζουν να υπεραποδίδουν, αλλά με ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.