ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μετρημένα» κέρδη στο άνοιγμα των ευρωπαικών αγορών, σε θετικούς ρυθμούς το Χ.Α.

10:23 - 07 Αυγ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Οι ευρωπαικές αγορές έκαναν άνοιγμα με μικρά κέρδη την Τρίτη, ακολουθεί το... παράδειγμα τους το Χ.Α.

Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η κινητικότητα στον τραπεζικό τομέα δίνει ώθηση στην αγορά.


«Αναμένουμε περαιτέρω άνοδο τις ερχόμενες ημέρες καθώς οι κυριότεροι τεχνικοί δείκτες αποτελούν αξιόπιστες ενδείξεις και λαμβάνονται υπόψη από τους περισσότερους traders», ανέφερε η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

 

Αυτή την ώρα (11:11), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,10% στις 615,29 μονάδες, διευρύνοντας τα κέρδη 1,8% της προηγούμενης συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,10 εκατομμύρια ευρώ.

 

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι κλάδοι Τραπεζών (+2,5%) και Τηλεπικοινωνιών (+3%).






Ευρώπη

Μικρή άνοδο σημειώνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα παρουσιάσει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.


Ο FTSE στο Λονδίνο βρίσκεται στο 0,35% στις 5.829 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη παρουσιάζει άνοδο κατά 0,67% στις 6.964 μονάδες, την ίδια ώρα που ο CAC στο Παρίσι είναι στο συν 0,86% στις 3.431 μονάδες. Ο FTSE στο Μιλάνο παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 1,29% στις 14.525 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη βρίσκεται στο συν 2,23% στις 7.208 μονάδες. Τέλος, ο Stoxx παρουσιάζει κέρδη κατά 0,47% στις 268 μονάδες.

 

«Βουτιά» 15% σημειώνουν οι μετοχές της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered, η οποία κατηγορείται ότι κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τη διενέργεια συναλλαγών εκ μέρους ιρανικών οργανισμών.

 

 

 

 

Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, μετά από τα θετικά πρόσημα με τα οποία ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση η wall street και εν μέσω αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης στην καταπολέμηση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.


Οι επενδυτές συνεχίζουν να προσαρμόζουν τις τοποθετήσεις τους στο τέλος της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

 

Αναλυτικότερα, στα ασιατικά ταμπλό, άνοδος 0,6% για τον ιαπωνικό Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

 

Κέρδη 0,4% για τον αυστραλιανό S&P/ASX 200 και αύξηση 0,3% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

 

Κατά 0,5% ενισχύθηκε ο Kopsi στη Νότια Κορέα, ενώ χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite στην Κίνα.

 

Στο μεταξύ, αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας για άλλον ένα μήνα.

 

Η RBA περιέκοψε τα επιτόκιά της το Μάιο και τον Ιούνιο κατά 75 μονάδες βάσης συνολικά, στο 3,5% που βρίσκονται τώρα.

 

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρούσε αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Αυγούστου.

 

Οικονομολόγος της HSBC επισήμανε ότι οι προηγούμενες περικοπές έχουν ήδη υποστηρίξει τους ευάλωτους κλάδους της οικονομίας από ενδεχόμενες μεταβολές στα επιτόκια, μεταξύ των οποίων και την αγορά κατοικίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 07 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.