ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό το άνοιγμα στη Wall, ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωπαικές αγορές

16:59 - 17 Αυγ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Προσεκτικό profit taking στο ΧΑ

Wall Street

Η αμερικανική αγορά πήρε ώθηση απο τις εξελίξεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια και άνοιξε με κέρδη την Παρασκευή,διεκδικώντας την έκτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.


Αναλυτικά, ο Dow βρίσκεται στο συν 0,03% στις 13.252 μονάδες, ο Nasdaq παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 0,14% στις 3.067 μονάδες και ο S&P σημειώνει κέρδη κατά 0,10% στις 1.417 μονάδες.

 

Όσον αφορά τις συναλλαγές, στρατηγικοί αναλυτές εκτιμούν πως εν μέσω χαμηλού τζίρου και αργής ειδησεογραφίας, η ηρεμία θα διατηρηθεί, με τους επενδυτές να κοιτάνε μπροστά στο ετήσιο συμπόσιο των αξιωματούχων της Federal Reserve και άλλων Κεντρικών Τραπεζιτών στο Jackson Hole στα τέλη του μήνα, καθώς και στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed το Σεπτέμβριο αλλά και στις αυξανόμενες ανησυχίες για πιθανή αναθέρμανση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους τον επόμενο μήνα.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η εταιρεία τροφίμων J.M Smucker ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών υποδημάτων Foot Locker εμφάνισε αύξηση κερδών 59% στο β’ τρίμηνο χρήσης, χάρη στην αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων αλλά και των περιθωρίων.

Χθες η GAP αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, γεγονός που στρέφει την προσοχή των επενδυτών στη μετοχή της.

 

 

 

 

Ευρώπη

Οι ευρωπαικές αγορέςεξακολουθούν να ανεβαίνουν, στο ίδιο μοτίβο με τον οποίο ξεκίνησαν το πρωί, μετά από τις χθεσινές δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ πως στηρίζει την ΕΚΤ τον επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι και ότι θα κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει το ευρώ.

 

Οι επενδυτές φαίνονται αισιόδοξοι και λόγω των πολύ θετικών ρυθμών που κινείται ο τραπεζικός τομέας, με τις μετοχές μεγάλων εταιρειών του χώρου να «πρασινίζουν» τα ταμπλό.

 

Ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,14% στις 5,850 μονάδες, ωθούμενος από το «ράλι» στο οποίο έχουν επιδοθεί η Barclays, η Lioyds και η Royal Bank of Scotland.

 

Στη Γαλλία, ο CAC ανεβαίνει κατά 0,33% στις 3,490 μονάδες, με την Credit Agricole και την Societe Generale να σπρώχνουν θετικά την αγορά στο Παρίσι.

O DAX ανεβαίνει κατά 0,43% στις 7,015 μονάδες, με φόρα από τα κέρδη που καταγράφει η μετοχή της Cοmmerzbank.

 

Στη Μαδρίτη, ο IBEX 35 κερδίζει 2,02% στις 7,514 μονάδες λόγω της ανόδου της Banco Santander αλλά και των κερδών που σημειώνει η μετοχή της Telefonica.

 

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB γράφει μεγάλα κέρδη 1,77% στις 15,192 μονάδες, με τις αγορές να φαίνονται πως δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

 

Τέλος ο Stoxx παρουσιάζει άνοδο κατά 0,52% στις 273 μονάδες.

 

 

 

 

Χ.Α.

Ελαφρώς βελτιωμένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα στο ΧΑ, αν και οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν σε "θερινά" επίπεδα.

Οι μη τραπεζικές μετοχές του 20αρη δεν στηρίζουν όπως τις προηγούμενες μέρες τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος βρίσκεται στο -0,25% και στις 630 μονάδες, με τους επενδυτές να επιχειρούν ένα προσεκτικό profit taking.

Άνοδος σημειώνεται  στις  μετοχές των τραπεζών με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 1% από την αρχή της συνεδρίασης. Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ΕΤΕ και Alpha Bank.

Τα ΕΛΠΕ -4,6% στα 5,59 ευρώ με χαμηλό όγκο, πιέζεται λόγω της αποκοπής μερίσματος 0,45 ευρώ, η ΕΕΕΚ μόλις στα +0,1% στα 14,80 ευρώ, ενώ Πειραιώς και ΤΤ που υπεραπέδωσαν τις προηγούμενες μέρες, καταγράφουν απώλειες 0,4% και 0,8% αντίστοιχα.

Εθνική και Alpha Bank βρίσκονται στο 1,5% και +0,8% αντίστοιχα, ενώ οριακές είναι οι μεταβολές στη Eurobank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.