ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με απώλειες άνοιξε η Wall, πτωτικά συνεχίζουν οι ευρωπαικές αγορές

17:00 - 28 Αυγ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες με αποκομιδή κερδών στο ΧΑ

Wall Street

Η αμερικανική αγορά άνοιξε με ελεγχόμενες απώλειες την Τρίτη, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και ενώ τα προβλήματα των ισπανικών περιφερειών αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την Ευρωζώνη επισκιάζοντας τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικίας.

 

Αναλυτικά, ο Dow βρίσκεται στο 0,19% στις 13.101 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,03% στις  3.073 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί κατά 0,09% στις 1.409 μονάδες

 

Αύξηση 0,5% σημείωσαν οι τιμές κατοικιών σε 20 πόλεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο στις τιμές εδώ και δύο έτη, ένδειξη ότι η στεγαστική αγορά αρχίζει να ανακάμπτει. Οι οικονομολόγοι περίμεναν κατά μέσο όρο πτώση 0,05% στον δείκτη Case-Shiller.

 

Η βελτίωση των πωλήσεων οδηγεί σε μεγαλύτερη στήριξη τις τιμές των κατοικιών, σχολιάζουν οικονομολόγοι. H ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ με βελτίωση και των τριών σχετικών δεικτών τιμών κατοικιών ενισχύει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

 

 

 

 

 

Ευρώπη

Το αίτημα της Καταλονίας για οικονομική βοήθεια 5,02 δισ. ευρώ από το ειδικό πρόγραμμα ρευστότητας της ισπανικής κυβέρνησης επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο τα προβλήματα της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα οι ευρωπαικές αγορές να σημειώνουν σταδιακά αυξανόμενη πτώση.

 

Συγκεκριμένα, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,25% στις 5.763 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στο -0,71% στις 6.998 μονάδες, την ίδια ώρα που ο CAC στο Παρίσι παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 0,89% στις 3.432 μονάδες.

 

Ο FTSE στο Μιλάνο δεν καταφέρνει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και υποχωρεί κατά 0,23% στις 14.978 μονάδες και ο IBEX σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,84% στις 7.337 μονάδες. Τέλος, o Stoxx υποχωρεί κατά 0,75% στις 267 μονάδες.

Εκπρόσωπος της ισπανικής περιφέρειας δήλωσε σήμερα ότι η Καταλονία θα ζητήσει χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση για να "αντιμετωπίσει το χρέος που ωριμάζει τους επόμενους μήνες".

 

 

 

Χ.Α.

Με απώλειες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ σήμερα, με τις τράπεζες να ηγούνται της διόρθωσης και τον 20αρη να εμφανίζει κινήσεις αποκομιδής των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων.

 

Ο κορεσμός στους αγοραστές που παρατηρήθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση, φάνηκε πιο έντονα σήμερα, καθώς αναμένονται οι πρώτες κινήσεις από το κυβερνητικό επιτελείο που θα τροφοδοτήσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη στην εγχώρια αγορά.

 

Στο ταμπλό, σημαντικές οι ρευστοποιήσεις για την Εθνική, η οποία βρίσκεται στο -2,8% και στα 1,39 ευρώ, την Alpha Bank η οποία χάνει 3,6% στα 1,34 ευρώ, ενώ στο -7% είναι η Κύπρου, για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων που έχουν προκύψει για τη Uniastrum.

 

Το σύνολο των μετοχών του FTSE20 καταγράφει απώλειες από την έναρξη της συνεδρίασης. Οι διακυμάνσεις είναι περιορισμένες καθώς το συναλλακτικό ενδιαφέρον, και σήμερα, επικεντρώνεται σε περιορισμένο αριθμό τίτλων. Ξεχωρίζει ο ΟΤΕ καθώς μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί 2 πακέτα μετοχών συνολικού ύψους 1 εκ. μετοχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.