ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μικρά κέρδη άνοιξε η Wall, μικτά τα πρόσημα στις ευρωπαικές αγορές

16:49 - 29 Αυγ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ανάμεσα σε δύο μέτωπα το ΧΑ

Wall Street

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street στις αρχικές συναλλαγές της Τετάρτης βρίσκοντας στήριξη στις βελτιωμένες εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για το ΑΕΠ, με τους επενδυτές ωστόσο να είναι συγκρατημένοι εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Fed, Ben Bernanke στα τέλη της εβδομάδας.

 

Συγκεκριμένα, ο Dow βρίσκεται στο - 0,02% στις 13.092 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη της τάξεως του 0,08% στις 3.079 μονάδες, ενώ θετικά συνεχίζει και ο S&P που ανεβαίνει κατά 0,04% στις 1.410 μονάδες.

 

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το β΄ τρίμηνο με ελαφρώς ισχυρότερο ρυθμό από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, χάρη στην ενίσχυση της κατανάλωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,7% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Στην αρχική εκτίμηση για το ΑΕΠ το υπουργείο είχε αναφέρει ανάπτυξη 1,5% για το τρίμηνο.

 

Η τελευταία έκθεση του υπουργείου έδειξε ότι οι εξαγωγές ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις, οι εισαγωγές ήταν λιγότερες, ενώ βελτιωμένα ήταν και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες.


Στον αντίποδα, οι επιχειρηματικές δαπάνες αναθεωρήθηκαν καθοδικά, ενώ οι κυβερνητικές δαπάνες συνέχισαν να υποχωρούν.

 

 

 

Ευρώπη

Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι ευρωπαικές αγορές, μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο να πάρει έκτακτα μέτα η ΕΚΤ για στήριξη της ευρωπαική ς οικονομίας.

 

Αναλυτικά, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,25% στις 5.762 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στο +0,26% στις 7.021 μονάδες, την ίδια ώρα που ο CAC στο Παρίσι καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,40% στις 3.418 μονάδες.

 

Με μικρά κέρδη συνεχίζει ο FTSE στο Μιλάνο, που βρίσκεται στο +0,03% στις 14.979 μονάδες, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη υποχωρεί κατά 0,40% στις 7.299 μονάδες. Τέλος, με απώλειες συνεχίζει και ο Stoxx κατά 0,09% στις 267 μονάδες.

 

 

 

Χ.Α.

Με κέρδη 1,3% κινείται το ΧΑ ανακάμπτοντας στις 639 μονάδες μετά τη χθεσινή πτώση. Ωστόσο, οι συναλλαγές εμφανίζονται ιδιαιτέρως χαμηλές, εν αναμονή αφενός της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο λιτότητας και αφετέρου των deals στον τραπεζικό κλάδο.

 

Ήδη το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ της Πειραιώς και της Geniki bank / Societe Generale, ενώ οι καθυστερήσεις στην πώληση της Emporiki Bank από την Credit Agricole φαίνεται να προκαλούν νευρικότητα.

 

Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος με την Εθνική και την Alpha Bank να είναι στο +3%, στο +1,3% η Eurobank και στο +6% η Πειραιώς.

Η ΕΕΕΚ βρίσκεται στο +1% και στα 14,53 ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ στα 2,63 ευρώ και στο +2%.

 
 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.