ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To xαμένο έδαφος τεσσάρων μηνών κάλυψε το Χ.Α.

17:45 - 05 Σεπ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Μπαράζ αγορών σε μετοχές του 20άρη, κρατικόχαρτα και τράπεζες. Ντράγκι και αποκρατικοποιήσεις αλλάζουν το κλίμα.

Με ισχυρό όγκο για τα δεδομένα της... εποχής και μεγάλα κέρδη έκλεισε η αγορά την Τετάρτη,επιστρέφοντας σε επίπεδα τα οποία έχει να δει από τον περασμένο Μάιο, ενώ ορισμένες μετοχές, όπως αυτή του Jumbo, επέστρεψαν σε αποτιμήσεις που είχαν χάσει εδώ και δεκατρείς μήνες!

 

Η πληροφορία ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει αθρόες αγορές ομολόγων και πως το σχέδιο αυτό αναμένεται να συζητηθεί , ενδεχομένως και να εγκριθεί κατά την κρίσιμη αυριανή συνεδρίασή τους, προκάλεσε ενθουσιασμό στις αγορές που καταγράφουν σημαντικά κέρδη και το ευρώ που ανέκαμψε πάνω από το 1,26. Όσο για το Χ.Α., ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,57%, στις 675,07 μονάδες, περιοχή την οποία είχε να... “δει” από τις 4 Μαϊου. Όσο για τις συναλλαγές, από τη μετριότητα των περασμένων ημερών, ο τζίρος ξεπέρασε τα 53 εκατ. ευρώ, αν και τα 5 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα σε εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο.

 

 

Το ενδιαφέρον των ξένων αναζωπυρώθηκε για το Χ.Α. μετά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Ολλανδού πρωθυπουργού κ. Μαρκ Ρούτε, ότι δεν προβλέπεται έξοδος από το ευρώ για καμία χώρα για τους επόμενους 12 μήνες Σημειωτέον, ότι παρά το γεγονός ότι τα CDS των ελληνικών ομολόγων παραμένουν καρφωμένα στις 2.000 μ.β., παρατηρείται αντίδραση στις αποδόσεις τους.

Νέα αντίδραση για τα Folli Folli, για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε ποσοστό 10,4% και Jumbo 6,81%, στα 4,08 ευρώ.

 

Η μετοχή του Jumbo βρίσκεται στο “συν” εδώ και 13 συνεδριάσεις. Κέρδη για τα κρατικόχαρτα, ΔΕΗ που ενισχύθηκε κατά 8,92%, ΟΠΑΠ 7,03%, ΕΥΔΑΠ 6,07%, ΕΥΑΘ 1,78%. Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος για την Motor Oil, που ενισχύθηκε κατά 4,67%, στα 5,15 ευρώ και τρίτη για τον Μυτιληναίο που ενισχύθηκε κατά 4,6%, στα 2,5 ευρώ. Μεγάλη, επίσης, ως προς τη διαμόρφωση της τελικής εικόνας την Τετάρτη στο Χ.Α., ήταν η συμβολή των τραπεζών , με την Κύπρου να αντιδρά και πάλι με άνοδο περίπου κατά 10%, Eurobank 7%, Alpha 6,6%, Πειραιώς 5,6% και Εθνική 5,04%, στο 1,46 και όγκο 4,5 εκατ. τεμαχίων.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.