ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακυμάνσεις στην Ευρώπη

16:06 - 25 Σεπ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Η νευρικότητα που παρουσιάστηκε το πρωί στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συνεχίζεται ακόμα, με τις αγορές να συνεχίζουν να μη βρίσκουν στηρίγματα για να ανεβούν.

 

Η άνοδος που σημειώνουν οι πετρελαικές εταιρίες και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών μπορεί να έθωσε μια μικρή ώθηση στους ευρωπαικούς δείκτες, ωστόσο το αρνητικό κλίμα μετά και από την ανακοίνωση της S&P, η οποία προβλέπει πως η Ευρωζώνη θα περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014 και όχι από του χρόνου όπως είχε προβλέψει τον Ιούλιο ο ίδιος οίκος, ρίχνουν τις αγορές.

 

Ακόμα, το ελαφρώς ανεβασμένο επιτόκιο με το οποίο άντλησε η Ισπανία 3μηνα και 6 μηνα έντοκα γραμμάτια, καθιστά επιφυλαχτικούς τους επενδυτές για την πορεία που θα έχει η Ισπανίκη οικονομία και ειδικότερα τι ακριβώς θα γίνει με το πακέτο βοήθειας που αναμένεται να ζητήσει η Μαδρίτη από τις Βρυξέλλες. Κάτι που αναμένεται να γίνει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της ερχόμενης.

 

Ο FTSE παραμένει στις 5,838 μονάδες, μένοντας σταθερός λόγω της ανόδου που σημειώνει η μετοχή της Digeo.

 

O CAC πέφτει κατά 0,3% στις 3,492 μονάδες, επηρεασμένος από την πτώση που γράφουν οι μετοχές των Credit Agricole και STMicroelectronics.

 

O DAX υποοχωρεί κατά 0,3% στις 7,408 μονάδες, εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται οι τίτλοι των Daimler kai BMW.

 

Ο IBEX 35 ανεβαίνει κατά 0,1% στις 8,148 μονάδες, παρ' όλο το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στους επενδυτές εξαιτίας της ελαφρώς αρνητικής δημοπρασίας, με την εγχώρια αγορά να δηλώνει αισιόδοξη μετά την ανακοίνωση τοης εκπροσώπου της κυβέρνησης Ραχόι, ότι η Μαδρίτη θα δώσει άμεσα πακέτο στήριξης στις περιφέρειες που έχουν δηλώσει αίτημα για βοήθεια στην κεντρική κυβέρνηση.

 

Ο FTSE MIB στην Ιταλία πέφτει κατά 1,1% στις 15,678 μονάδες, παρ' όλα τα θετικά αποτελέσματα που είχε η δημοπρασία 2ετών ομολόγων, στην οποία τα επιτόκια κυμάνθηκαν σε χαμηλό ρεκόρ από τον περασμένο Μάρτιο.

 

 

Aλ. Βέλμαχος

 

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.