ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Επιχείρηση διάσπασης των 790 μονάδων

12:51 - 03 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Νευρικότητα στην Ευρώπη.

Για μία ακόμα συνεδρίαση η αντίσταση των 790 μονάδων, δύσκολα μπορεί να καμφθεί. Η προηγούμενη προσπάθεια διάσπασης των εν λόγω επιπέδων είχε γίνει ανεπιτυχώς βεβαίως, στις 21 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, η αγορά γύρισε στην περιοχή των 740 – 750 μονάδων, με εξαίρεση τη χθεσινή κίνηση στις 780 μονάδες.

 

Οι διακυμάνσεις είναι οριακές και η νευρικότητα μεγάλη, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με τα μέτρα, το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, την πολιτική συμφωνία για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσπάθειας. Η Wall Street Journal γράφει σήμερα ότι αποκλείεται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν και η αγορά έχει τους λόγους της να ανέβει σήμερα, μετά την είδηση ότι η Τράπεζα της Ελλάδος χαλάρωσε τους όρους ως προς την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών σε 8% από 9% που ήταν πριν.

 

Οι επενδυτές ωστόσο, έχουν άλλη άποψη και σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, έπειτα από τη χθεσινή κούρσα της τάξης του 5%. Εξαίρεση αποτελούν οι μετοχές του Μυτιληναίου, της Ελλάκτωρ, λόγω μετοχικών ανακατατάξεων, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΤΕ και ΜΕΤΚΑ. Όσο για τις τράπεζες, οι απώλειες είναι ελεγχόμενες, με την Alpha και την Eurobank να υποχωρούν κοντά στο 2%. Οι συναλλαγές είναι υποτονικές, στα 24,7 εκατ. ευρώ.

 

Ευρώπη

 

Με νευρικότητα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στο άνοιγμα των συνεδριάσεων, με τις αγορές να εστιάζουν ακόμα μια φορά στο θέμα της Ισπανίας. Οι προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, σχετικά με το ότι η Μαδρίτη δε θα ζητήσει την διάσωση της οικονομίας πριν από τη συνεδρίαση του Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν ανησυχήσει κατά πολύ τους επενδυτές που φαίνονται ιδιαίτερα καχύποπτη για το μέλλον της ισπανικής οικονομίας. Επίσης, η νευρικότητα που παρατηρήθηκε στις αγορές της Ασίας, είναι ακόμα ένας λόγος για το αρνητικό ξεκίνημα των ευρωαγορών.

 

Ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,1% στις 5,788 μονάδες.

O CAC πέφτει 0,2% στις 3,406 μονάδες, ωθούμενος αρνητικά από τις απώλειες που σημειώνειη μετοχή της Total.

 

O DAX χάνει 0,1% στις 7,299 μονάδες, κυρίως εξαιτίας της αρνητική πορείας που έχει η μετοχή της Commerzbank.

 

O IBEX 35 μένει στάσιμος στις 7,876 μονάδες, ενώ σταθερός παραμένει και ο FTSE MIB στις 15,520 μονάδες.

 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,11% και διαμορφώνεται στα 1,2904 δολάρια.

 

Το ευρώ βρίσκεται στα 100,83 γεν, στο 0,8009 με τη στερλίνα και στο 1,2100 με το ελβετικό φράγκο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.