ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές

14:05 - 08 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Συνεχίζεται η πτωτική τάση εν αναμονή του Eurogroup

Οι ευρωπαϊκες αγορές συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, καθώς  τα βλέματα όλων στρέφονται στη σημερινή σύσκεψη του Eurogroup και όπως αναφέρει η Credit Agricole Corporate & Investment Bank σε σημείωμα προς τους πελάτες της «Επικρατεί αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συγκεκριμένης απόφασης στο σημερινό Eurogroup»

 

Οι επενδυτές περιμένουν τη σημερινή σύσκεψη λοιπόν για να δούν το τι θα γίνει με την υπόθεση της Ισπανίας και ειδικότερα το αν θα ζητηθεί οικονομική στήριξη απο τους Ίβηρες.

 

Οι διαψεύσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Μαριάνο Ραχόι περί μη αίτησης οικονομικής ενίσχυσης της χώρας έχουν προκαλέσει τριγμούς, αλλά δεν... πείθουν ιδιαίτερα, καθώς πολλοί θεωρούν ότι το ζήτημα της Ισπανίας θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας του Eurogroup.

 

Κάμψη στις αγορές προκαλεί και η περίπτωση της Ελλάδας, καθώς όπως όλα δείχνουν στη σημερινή σύσκεψη δεν πρόκειται να «κλειδώσει» το πακέτο στήριξης. Σύμμφωνα με την Credit Agricole. «Ένα σίγουρο αποτέλεσμα είναι επίσης απίθανο για την Ελλάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν επιβραδυνθεί εξαιτίας διαφωνιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».

 

Ο FTSE στο Λονδίνο συνεχίζει στο -0,70% στις 5.832 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,23% στις 7.307 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι σημειώνει πτώση κατά 1,13% στις 3.418 μονάδες.

 

Ο FTSE στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,75% στις 15.598 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη βρίσκεται στο -0,92% στις 7.880 μονάδες. Τέλος, ο Stoxx συνεχίζει στο -0,77% στις 272 μονάδες.

 

 

 

 

 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.