ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα βλέμματα των αγορών στραμμένα στη Μαδρίτη

10:34 - 11 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Κλίνα νευρικότητας και αβεβαιότητας στις ευρωαγορές

Όπως αναμενόταν μετά και από την υποβάθμιση της Ισπανίας από την Stantards and Poor's, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με  απώλειες τις συνεδριάσεις τους, με το αρνητικό κλίμα να επηρεάζει όχι μόνο τη Μαδριτή αλλά εν γένει τους ευρωπαϊκους δείκτες, με το σκηνικό αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από την Ευρωζώνη να εντείνεται σημαντικά.

 

Οι αγορές περιμένουν να δουν τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν τόσο η κυβέρνηση Ραχόι, όσο και οι ηγέτες των χωρών της Ένωσης, με τη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για την άλλη Πέμπτη να αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα γίνουν ώστε να οχυρωθεί η οικονομία της Ευρωζώνης.


O FTSE στο Λονδίνο, μένει σταθερός στις 5,782 μονάδες, με τα κέρδη που σημειώνει η μετοχή της HSBC να δείχνουν ικανά να μην οδηγήσουν το Λονδίνο σε αρνητικό πρόσημο.

 

O CAC πέφτει κατά 0,2% στις 3,359 μονάδες, με τις απώλειες που έχει η μετοχή της BNP Paribas να είναι ο κυριότερος λόγος που υποχωρεί ο δείκτης στο Παρίσι.

 

O DAX πέφτει κατά 0,1% στις 7,1197 μονάδες.

 

O IBEX 35 όπως αναμενόταν σημειώνει σημαντική πτώση κατά 1% στις 7,587 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να είναι αυτός που ρίχνει περισσότερο τη Μαδρίτη.

 

Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,5% στις 15,365 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.