ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδιάταξη δυνάμεων στο Χ.Α.

13:55 - 12 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Με απώλειες συνεχίζει η Ευρώπη

Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν «στο κόκκινο» την Παρσκευή εν αναμονή των επενδυτών για τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των J.P. Morgan και Wells Fargo, ενώ στο προσκήνιο παραμένει και το θέμα της Ισπανίας.

 

Η J.P. Morgan θα ανακοινώσει  τα αποτελέσματα της πριν την έναρξη των συναλλαγών στη Wall Street, ενώ η Wells Fargo θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της μετά το κλείσιμο της αγοράς.

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στης εξελίξεις σχετικά με την Ισπανία. Η απόφαση της Standard & Poor΄s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας σε "ΒΒΒ-", από "BBB+, φέρνοντας την κοντά στην αξιολόγηση "junk".

 

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα οδηγήσει την Ιβηρική χώρα στο να ζητήσει οικονομική ενίσχυση απο την ευρωζώνη, κάτι πάντως που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της χώρας δήλωσε σήμερα ότι η Ισπανία δεν θα χρειαστεί χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην περίπτωση που ζητήσει ένα πακέτο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,13% στις 5.822 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη συνεχίζει στο -0,15% στις 7.271 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι καταγράφει πτώση κατά 0,20% στις 3.407 μονάδες.

 

Ο FTSE στο Μιλάνο βρίσκεται στο -0,20% στις 15.603 μονάδες, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,44% στις 7.769 μονάδες. Τέλος, ο Stoxx συνεχίζει στο -0,31% στις 270 μονάδες

 

 

Χ.Α.

Ανοδικά κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μόλις μία μέρα μετά την απόφαση της Coca Cola να αλλάξει έδρα και πρωτογενή αγορά διαπραγμάτευσης.

 

Το δυνατό χαρτί του Χ.Α. εξακολουθούν να είναι οι χαμηλές αποτιμήσεις, αρκεί βεβαίως να έχουν μείνει... εταιρείες, διότι ακούγεται ότι η μεταφορά έδρας σε άλλες χώρες θα συνεχιστεί και από άλλες εισηγμένες. Ακόμα ακούγεται ότι θα υπάρξει δημόσια πρόταση των Γερμανών της Deutsche Telecom προς τον ΟΤΕ, που σημαίνει ότι αν γίνει αυτό, το Χ.Α. θα γίνει ακόμα φτωχότερο.

 

Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει προς τις 820 μονάδες, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η υβέρνηση συμφώνησε στο πακέτο των μέτρων με την τρόικα. Ισχυρές εντολές αγορών έχουν βγει στη Βιοχάλκο που καταγράφει άνοδο πάνω από 5%, ενώ Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ ενισχύονται πάνω από 4%. Ισχυρά κέρδη άνω του 35 για την Alpha και την Πειραιώς, πάνω από τα 16 ευρώ διαπραγματεύεται η Coca Cola. Κέρδη πάνω από 2% για τον Μυτιληναίο, τη ΜΕΤΚΑ, τον Τιτάνα, την Κύπρου, την Ελλάκτωρ, MIG και ΔΕΗ. Οι συναλλαγές είναι υποτονικές στα 30 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 
 

 

 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.