ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nευρικότητα στο Χ.Α., με ΔΕΗ και Folli - Follie να κάνουν τη διαφορά

13:00 - 16 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος η Ευρώπη, πάνω και το ευρώ.

Νέα κίνηση αντίδρασης, αλλά εν μέσω διακυμάνσεων για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά που οδεύει, όπως φαίνεται και πάλι προς την περιοχή των 840 μονάδων και μάλιστα με σχετικά αυξημένο τζίρο σε σχέση με χθες, στα 26 εκατ. ευρώ. Ισχυρή είναι η αντίδραση για τα Folli Follie. Η μετοχή ενισχύεται πάνω από 7% και ο λόγος της ανόδου εντοπίζεται στο τίμημα που έδωσε η Ελβετική Dufry για τα ΚΑΕ, περί τα 500 εκατ. ευρώ (μαζί με τις υποχρεώσεις) για το 51%, όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής εισηγμένης διαμορφώνεται λίγο πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Αυτά, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις ξένων μέσων ενημέρωσης, ότι οι αποτιμήσεις στο Χ.Α. κυμαίνονται κάτω από αυτές του Χρηματιστηρίου του... Βιετνάμ, καθιστούν την αγορά ελκυστική. Κέρδη άνω του 3% για τη ΔΕΗ, μετά την παρότρυνση της τρόικα να πουλήσει η Επιχείρηση ακίνητά της. Κέρδη άνω του 1,5% για την Πειραιώς, η οποία εισέπραξε πάνω από 150 εκατ. ευρώ από την πώληση της Marathon Bank στις ΗΠΑ, αντίδρασης συνέχεια για την Coca Cola, η οποία, όπως όλα δείχνουν ανοίγουν οι γραμμές χρηματοδότησης από τράπεζες του εξωτερικού. Πτώση καταγράφουν Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΠΕ, Eurobank, Μυτιληναίος Jumbo, Βιοχάλκο και Εθνική.

 

Ευρώπη

 

Τα ευρωπαϊκά χρηαμτιστήρια κινούνται σε θετικό έδαφος, μετά από τις φήμες που υπάρχουν σχετικά με το πως η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε επίσημο αίτημα για διάσωση της οικονομίας της στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν και πολλά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο.

Η υποβάθμιση μιας σειρά ισπανικών τραπεζών από την Stantard's and Poor's εντείνει το παραπάνω κλίμα, με τις αγορές να δείχνουν ότι επικροτούν τη συγκεκριμένη απόφαση που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Στους επιμέρους κλάδους, οι πετρελαικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες είναι ακόμα ένας λόγος για το θετικό έδαφος στο οποίο βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O FTSE σημειώνει κέρδη 0,5% στις 5,834 μονάδες, με τη μετοχή της Rio Tinto να οδηγεί την αγορά στο Λονδίνο.

O CAC ανεβαίνει κατά 0,8% στις 3,449 μονάδες, ωθούμενος κυρίως από τα κέρδη που έχει η μετοχή της Total.

Ο DAX κερδίζει 0,8% στις 7,318 μονάδες, παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές των Commerzbank, DeutscheBank.

Ο ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 1% στις 7,760 μονάδες, με τις μετοχές των Banco Santander και BBVA να οδηγούν στο ταμπλώ της Μαδρίτης.

Ο FTSE MIB κερδίζει 1,4% στις 15,374 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,42% και διαμορφώνεται στα 1,3001 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 102,54 γεν, στο 0,8077 με τη στερλίνα και στο 1,2088 με το ελβετικό φράγκο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.