ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει με κέρδη η Ευρώπη

14:21 - 16 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Nευρικότητα στο Χ.Α., με ΔΕΗ και Folli - Follie να κάνουν τη διαφορά

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν σε θετικό έδαφος, ενισχυόμενες σε σχέση με τα κέρδη που είχαν το πρωί. Ο λόγος της ανόδου είναι η εντεινόμενη φημολογία σχετικά με την Ισπανία, και το πλήθος δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου, στα οποία αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ραχόι είναι πολύ κοντά στο να ζητήσει βοήθεια από τις Βρυξέλλες, για την ισπανική οικονομία.


Ακόμα, η άνοδος που σημειώνουν οιπετρελαικές εταιρίες και ο τραπεζικός κλάδος αποτελούν έξτρα στήριγμα για τα ευρωαπαϊκά χρηματιστήρια.

 

Ο FTSE γράφει κέρδη 0,6% στις 5,843 μονάδες, ενισχυόμενος από την ανοδική πορεία που έχεουν οι μετοχές των Rio Tinto και BP.

 

Ο CAC ανεβαίνει κατά 0,6% στις 3,441 μονάδες, εξαιτίας των ισχυρών κερδών που έχει η μετοχή της Total.

 

Ο DAX κερδίζει 0,7% στις 7,315 μονάδες, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν οι τίτλοι των Commerzabank και Deutsche Bank.

 

Ο ΙΒΕΧ 35 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 7,781 μονάδες, με τις μετοχές των Santander και BBVA να οδηγούν προς τα πάνω τη Μαδρίτη.

 

Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ανεβαίνει κατά 0,5% στις 15,670 μονάδες.

 

 

Χ.Α.

 

Νέα κίνηση αντίδρασης, αλλά εν μέσω διακυμάνσεων για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά που οδεύει, όπως φαίνεται και πάλι προς την περιοχή των 840 μονάδων και μάλιστα με σχετικά αυξημένο τζίρο σε σχέση με χθες, στα 26 εκατ. ευρώ. Ισχυρή είναι η αντίδραση για τα Folli Follie. Η μετοχή ενισχύεται πάνω από 7% και ο λόγος της ανόδου εντοπίζεται στο τίμημα που έδωσε η Ελβετική Dufry για τα ΚΑΕ, περί τα 500 εκατ. ευρώ (μαζί με τις υποχρεώσεις) για το 51%, όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής εισηγμένης διαμορφώνεται λίγο πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Αυτά, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις ξένων μέσων ενημέρωσης, ότι οι αποτιμήσεις στο Χ.Α. κυμαίνονται κάτω από αυτές του Χρηματιστηρίου του... Βιετνάμ, καθιστούν την αγορά ελκυστική.

 

Κέρδη άνω του 3% για τη ΔΕΗ, μετά την παρότρυνση της τρόικα να πουλήσει η Επιχείρηση ακίνητά της. Κέρδη άνω του 1,5% για την Πειραιώς, η οποία εισέπραξε πάνω από 150 εκατ. ευρώ από την πώληση της Marathon Bank στις ΗΠΑ, αντίδρασης συνέχεια για την Coca Cola, η οποία, όπως όλα δείχνουν ανοίγουν οι γραμμές χρηματοδότησης από τράπεζες του εξωτερικού. Πτώση καταγράφουν Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΠΕ, Eurobank, Μυτιληναίος Jumbo, Βιοχάλκο και Εθνική.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 16 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.