ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κέρδη έκλεισε η Wall

23:23 - 25 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Μικτά πρόσημα στο κλείσιμο της Ευρώπης

Wall Street

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, μειωμένες κατά 23.000 στις 369.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα 14-20 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Την ίδια ώρα σημαντική άνοδο της τάξης του 9,9% σημείωσαν οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη των παραγγελιών για αεροσκάφη, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Πάντως οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή τους κατά 8,3%.

 

Οι μετοχές που ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με τη μεγαλύτερη άνοδο είναι οι Procter & Gamble, Chevron και Intel ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Boeing, η Travelers Companies και η Home Depot.

 

Ο Dow έκλεισε στο +0,20% στις 13.104 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,14% στις 2.984 μονάδες, ενώ ο S&P τελείωσε τη μέρα με κέρδη κατά 0,30% στις 1.413 μονάδες.

 

 

 

 

Ευρώπη

Οι ευρωαγορές έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση έχοντας μικτά πρόσημα. Η αβεβαιότητα παρέμεινε με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που εμφάνισαν πολλές επιχειρήσεις για το τρίτο τρίμηνο.

 

Ο FTSE στο Μιλάνο «τερμάτισε» στο 0,00% στις 5.805 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη τελείωσε  στο +0,10% στις 7.200 μονάδες, την ίδια ώρα που ο CAC στο Παρίσι βρέθηκε στο -0,42% στις 3.412 μονάδες.

 

Απώλειες σημειώσε ο FTSE στο Μιλάνο «τερματίζοντας» στο  1,14% στις 15.692 μονάδες, ο IBEX στη Μαδρίτη τελείωσε στο +0,16% στις 7.779 μονάδες, ενώ ο Stoxx τελείωσε με κέρδη κατά 0,18% στις 270 μονάδες.

 

Σε νέες περικοπές δαπανών προσανατολίζεται η Credit Suisse, μετά την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση που κατέγραψε η ελβετική τράπεζα στα κέρδη γ΄τριμήνου.

 

Η τράπεζα σχεδιάζει να εξοικονομήσει επιπλέον1 δισ. ελβετικά φράγκα από τις δαπάνες έως το τέλος του 2015.

 

Θετικά επέδρασε το γεγονός ότι εγκρίθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η εκταμίευση 1,5 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία, μετά την πέμπτη αναθεώρηση της απόδοσης της χώρας.

 

Το ΔΝΤ προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η Πορτογαλία πρέπει να λάβει παραπάνω μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.

 

Στα μάκρο της ημέρας, στην ανάπτυξη επέστρεψε το βρετανικό ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο, καταγράφοντας της ισχυρότερη τριμηνιαία άνοδο της τελευταίας 5ετίας.


Ο ρυθμός ανάπτυξης «έτρεξε» με 1%, έναντι συρρίκνωσης 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο. Στάσιμη παρέμεινε η οικονομία σε ετήσια βάση.

Να σημειωθεί ότι η πώληση των εισιτηρίων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου επηρέασαν την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.