ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Εύθραυστη πλειοψηφία στη Βουλή, εύθραυστη πορεία

15:54 - 31 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό πρόσημο η Ευρώπη.

Η εύθραυστη πλειοψηφία με την οποία πέρασε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή είναι ο βασικότερος λόγος για το γύρισμα της αγοράς από τα επίπεδα των 830 μονάδων, στις 814 μονάδες, φέροντας πλέον αρνητικό πρόσημο. Οι διακυμάνσεις πάντως, είναι οριακές, ενώ έχουν “ανεβάσει” ταχύτητα οι συναλλαγές, που πλέον διαμορφώνονται πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο, με την Πειραιώς και τη Eurobank να καταγράφουν απώλειες πάνω από 3%, ΕΤΕ πάνω από 1,5% και Alpha κοντά στο 0,5%. Το θετικό πρόσημο διατηρείται για την Ελλάκτωρ, την Jumbo, τον ΟΠΑΠ, την MIG, τον Μυτιληναίο, την ΜΕΤΚΑ και την Κύπρου.

Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν την σημερινή συνεδρίαση «στο πράσινο», εν αναμονή του ανοίγματος της Wall Street που έμεινε δύο μέρες κλειστή λόγω του τυφώνα Sandy που σάρωσε τις ΗΠΑ.

Τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και η έναρξη των συναλλαγών στην Wall δεν είναι το μόνο που περιμένουν οι επενδυτές, καθώς υπάρχει και το σημερινό Eurogroup στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν σε τηλεδιάσκεψη τη διετή επέκταση των ελληνικών δημοσιονομικών στόχων.

Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές και τις προ ημερών δηλώσεις του Ζαν Κλόντ Γιουνγκέρ δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις, καθώς εκρεμμεί το πόρισμα της τρόικας για την Ελλάδα.

Ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες κατά 0,14% στις 5.841 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,58% στις 7.238 μονάδες, την ίδια ώρα που ο CAC στο Παρίσι βρίσκεται στο +0,19% στις 3.466 μονάδες.

Κέρδη καταγράφει και ο FTSE στο Μιλάνο κατά 0,94% στις 15.669 μονάδες, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη συνεχίζει στο +0,67% στις 7.884 μονάδες. Τέλος, ο Stoxx σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,09% στις 272 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.